Интервју са замеником председника Покрета Живим за Србију, Милином Дорић

You are currently viewing Интервју са замеником председника Покрета Живим за Србију, Милином Дорић

Из ког разлога сте ушли у политику?

– У политику сам ушла јер сам схватила да имам обавезу да се укључим у борбу за наша основна људска права, за права наше деце јер у систему ове накардне власти доводи се у питање и наш опстанак и наша будућност. Прикључила да заједно уз др Јовану Стојковић и наш Покрет Живим за Србију урадимо нешто добро и неопходно за ову земљу и за овај народ.

Да ли ће Покрет Живим за Србију наставити са борбом?

– Покрет Живим за Србију наставиће борбу, сада још снажније и свесније. Наш циљ није да имамо власт, наш циљ је владавина права и јак правни систем, функционисање институција и опоравак сваке поре овог напаћеног друштва.

Шта мислите да је узрок слабијег изборног резултата Суверениста?

-Резултат избора је крвна слика стања у ком се налазимо. Део бирачког тела који би потенцијално гласао за нас, у моментима пред изборе определио се за друге опције, које су се, ето тако, сетиле да се “заложе” за циљеве за које се др Јована залаже још од 2015. године, а Покрет Живим за Србију, од самог постојања, дакле 2018. године. Није нас било у медијима,
док су други окупирали и телевизијске емисије и YT канале. Тај ко је на медијима има моћ да око себе прикупи своје присталице, посебно поентирајући на теми која од 2020. године већину мучи. Логика је проста, оног кога пуштају у медије, биће примећен и има већу шансу да за њега више људи гласа, а онај ко је урнисан, сатанизован, притваран, шиканиран и маргинализован на истој тој теми, коју су ови други узели, остаће тако игнорисан на маргини.

Мада, искрена да будем, глас који је дат нама за нас има велику вредност и важност, и то нам даје ветар у леђа за све даље.
Резултат је такав јер нас није било у медијима, а није нас било јер ова власт није дозволила, док је другима за исто то отварала сва могућа врата.

Да ли ћете наставити сарадњу са ДЈБ и Здравом Србијом?

-Што се Покрета Живим за Србију тиче, сматрамо да се треба окупљати око заједничких циљева и отворени смо за даљу сарадњу, како са ове две странке, тако и са новим снагама које се са циљевима слажу.

Планови за будућност?

-Планови су нам велики, позивамо грађане да гледају наш рад и да нас подрже, јер морамо се заједно борити за оно што нам по рођењу припада а што нам отимају.

(Преузето са инстаграм налога Политичари Србије)

Објављено 6.5.2022.