Пузајуће окретање леђа Русији

You are currently viewing Пузајуће окретање леђа Русији

Посланици Европског парламента су у два амандмана на Нацрт резолуције о Србији тражили да Руско-српски хгуманитарни центар буде „транспарентнији“, тј. да се укине! Шесторо посланика Европске народне партије, чији је члан и Српска напредна странка, поднели су амандман који се односи на Руско-српски хуманитарни центар , што говори у прилог томе да се ради о координисаној припреми наших власти и ЕУ за увођење санкција Русији.

Одакле ветар дува, није тешко закључити јер је један од домаћих подржавалаца овог захтева и Драган Милић, директор Клинике за кардиохирургију у Нишу, коју је влада и војска САД посебно донирала.

Иако је Руско-српски хуманитарни центар један од најсавременијих тренажера за обуку јединица противпожарне заштите са огромном улогом током поплава 2014. године, небројене су инсинуације које долазе највише од домаћих душебрижника, док се они који су га формирали, попут Ивице Дачића, али и Александра Вучића, сада не оглашавају.

Изгледа да је то манир јер се нижи чиновници шаљу на потписивања аката против Русије, попут гласања у Уједињеним нацијама или скорашњег потписивања Декларације у Тирани, у којој се „ осуђује незаконита и неоправдана агресија Русије на Украјину“.

Уколико узмемо у обзир расположење становништва по овом питању, што голим оком, што по анкетама, питамо се чију вољу спроводи „наша“ власт?

Инфо служба Покрета Живим за Србију

Објављено 25.5.2022.