Нежељена дејства на девет страна

You are currently viewing Нежељена дејства на девет страна

Да ли је нормално да списак врста нежељених последица, наведених у виду прозног текста (дакле, не листе), буде толико безначајан да је стао „тек“ на целих девет страна? Да је свакоме предвиђен списак низа нежељених последица, како би се људи односили према „препорученом“ средству имнизације?

На страни 30 достављеног документа почиње набрајање нежељених последица.

Неколико ствари посебно привлаче пажњу:

Страна 5: „Извештаји о нежељеним последицама се подносе добром вољом! (не наводи се да ли је то добра воља лекара, медицинске сестре или пацијента). Степен непријављивања случајева није познат“.

Затим, на страни 6. следи опроштајница сваке, па и ове „вакцине“: „Достављање извештаја о нежељеним последица не мора да значи да је одређен (нежељени) догађај узрокован фармацеутским производом (“the drug”). Аха, значи ипак је фармацеутски производ у питању.

Компанија је предузела мере како би се снашла око великог броја пристиглих извештаја о нежељеним последицама. Значи, није спорно да је Фајзер био свестан прилива великог броја извештаја о проблемима које изазива њихов фармацеутски производ.

Главна порука извештаја је да компанија Фајзер пријављује списак нежељених последица добијених до фебруара 2021. године. Извештај је издат крајем априла 2021.

У закључку текста о БНТ162.б2 кумулативној анализи нежељених последица након добијања дозволе о пуштању фармацеутског производа („вакцине“) у промет (страна 29), наводи се да подаци и даље потврђују позитивну учинковитост и повољан однос очекиваног исхода наспрам пратећих могућих нежељених последица. Ово се, наравно, односи само на „вакцину” намењену одраслима. “Вакцина” за децу је из крајње бизарних разлога пуштена у употребу у неким државама, упркос одлуци америчке Управе за храну и лекове (ФДА) да суспендује све безбедносне студије још 23. августа 2021.  Бизарностима и научном лудилу никад краја.

Адаптација и коментар:

Одбор за Науку покрета Живим за Србију

2022.05.26

Документ: pfizer-doc-5.3.6-postmarketing-experience

Преузет са: https://childrenshealthdefense.org/wp-content/uploads/pfizer-doc-5.3.6-postmarketing-experience.pdf#page=30