Kуда ћете лажју против истине?

You are currently viewing Kуда ћете лажју против истине?

У серији наручених прогањања истакнутих чланова Покрета Живим за Србију, на ред је дошла и наш заменик председника и адвокат Милина Дорић.

У нади да ће нападом на њу бити ослабљена могућност да се бране раније прогањани, покренут је фабрикован дисциплински, а затим и парнични поступак, а Милина је првостепено кажњена драконском новчаном казном од стране Адвокатске коморе Војводине. Иако у тој институцији седе неки фини људи на чије се куће и аута бацају бомбе, а адвокати са пресудама за давање мита и даље су угледни чланови, тражили су да се Милини одузме лиценца за рад и да се избрише из регистра Коморе.

Овај, правно-формално и људски срамни поступак, у коме се није саслушала ни она , ни њени сведоци, започела је, наводно самоиницијативно, стражарка у једном суду, када се Милина противила да јој се температура мери на челу, већ је тражила да то учине на ручном зглобу. Том приликом је Милина изјавила да ће «можда Министарство одредити да им се температура мери ректално», а све у духу тадашње сензационалне вести у медијима да је мерење ректалне температуре најтачније.

Та изјава крхке плавуше од 39 килограма, снажно је «узнемирила» обучену и наоружану стражарку, чији је посао да одржава ред у суду, у који иначе долазе разни проблематични људи са различитим вештинама, да је чак после месец дана од тог «шокантног догађаја» отишла код психијатра и поднела пријаве против Милине Дорић.

Ова особа је тада физички насрнула на Милину Дорић и избацила је из зграде суда, али то «њене колеге» нису хтеле да посведоче, а камере, које само што не извиру из ве-це шоља, «нису постојале у суду».

Да филовање буде детаљније, против Милине удружују поступак и за форму адвокатског печата, иако такав печат има 80 одсто адвоката у Србији, а Адвокатска комора Војводине никада никог другог није гонила по том основу.

Иако смо претпрели многе неправде и даље се на њих нисмо навикли. Милина Дорић се неће предати, нити повући никад. Сви чланови и симпатизери Покрета Живим за Србију, биће уз њу, баш као што је она увек била уз нас.

Милина, само зови.

Инфо служба Покрета Живим за Србију

Објављено 27.5.2022.