Када медији креирају реалност

You are currently viewing Када медији креирају реалност

Да у медијима ретко чујемо истину, одавно је познато. Зато је важно да пробамо да промислимо сваку ситуацију. Нигде још нисмо чули да је рат у Украјни рат НАТО-а против Русије који се одвија на територији Украјне. То нећемо чути, али ћемо чути запитаност водитеља Н1 како је могуће да Срби толико воле Русе?! Па, не знам. Чини ми се да је сјајна ствар бар то што нам осећања и осећај повезаности са Русима не могу одузети нити контролисати, а труде се.
Уколико нам је јасна структура савременог света, биће јасно да је све што се дешава последица колонијалног имперјализма. Ради се о наслеђу западног, демократкског и цивилизованог друштва, које више уопште не види да је страдање других вредно пажње. Западњаке одликује ароганција помешана са страхом да могу све да изгубе под налетом неких сиримашних избеглица и миграната, потпуно несвесни чињенице да им страх индукују управо демократске владе које су директно повезане са и део су глобалистичких структура.

Дакле, запад је постао персонификација за цивилизовано друштво које треба да се одбрани од најезде варвара. У овим рату су као варвари таргетирани Руси. Међутим, нико не спомиње да је Француска у последњих 40 година имала преко 50 војних акција у Африци, нити медији говоре о томе на који начин глобални капитализам својим савременим империјалним праксама, које су деструктивне и агресивне, утиче на слабљење национаних држава и на губљење суверенитета држава у целом свету. Такође, ретко ко спомиње да фашизам, који није искорењен јесте продукт глобалниг капитализма, као и да је највећи “тријумф” глобалног капитализма то што је угушен сваки ОТПОР, што се народ повлачи и што се не подржава визија ЦЕЛИНЕ, јер истна је целина!
Субјективна идеја глобалног капитализма је одсуство идеје о неком трећем путу, уништена је идеја о постојању друге могућности.

Занимљив је пример из једног угледног часописа у ком је пренето да је интервенција у Малију била успешна јер је успела да заштити интересе Запада. Дакле, у Малију се не штите Малијци, него интереси Запада, баш као што се то сада дешава у Украјни.

О вредностима које су нам блиске са братским народом Русије, посебно духовним, излишно је и говорити.

Тамара Брадић, потпредседник Покрета Живим за Србију

Објављено 6.6.2022.