Западни пријатељи и црно је бело

You are currently viewing Западни пријатељи и црно је бело

Посланици спољнополитичког одбора Европског парламента, гласаће данас о усвајању нацрта годишњег извештаја о Србији. Оно што замишљени владари Србије траже од нас је „хитно увођење санкција Русији“, а све услед „забринутости због војне сарадње Србије са Русијом, Кином и Белорусијом и куповине војне опреме из ових земаља“.

Ако нас ово и није изненадило од наших „западних пријатеља“, помало изненађује критика за „ширење дезинформација о руској агресији на Украјину и позив да се „предузму одлучни кораци у борби против најприсутнијих лажних вести“. Не знамо да ли се Гебелс преврће у гробу и да ли можемо да очекујемо хапшења русофила као ономад тзв. антиваксера?

И за крај, у амандманима се помиње и да се очекује потписивање правнообавезујућег споразума о нормалиацији односа заснованог на „међусобном признању“ Србије и њене јужне покрајине Косова и Метохије. Иако и ова власт и оне пре ње, чине све да такву „нормализацију“ фактички омогуће, ово ће бити први пут да се у званичном документу ЕУ институције помиње признавање лажне државе Косово.

Више се нико не може правдати да није знао. На свако „одвођење“ на српско губилиште звано Европска унија од стране уцењене власти, треба реаговати одлучно.

Инфо служба Покрета Живим за Србију

Објављено 14.6.2022.