Отворени Балкан – да се Власи не досете

You are currently viewing Отворени Балкан – да се Власи не досете

Након што су, после краткотрајног фемкања, одлучили да оду у Брисел на самит, тзв. “лидери Западног Балкана”, обратили су се после самита без својих европских домаћина. Они су, очигледно “разочарани” што су Украјина и Молдавија добиле статус земаља кандидата, наводно изазвали негодовања и међу европским званичницима, те је Мирослав Лајчак исказао разумевање за “изневерена надања” БиХ, Албаније, Северне Македоније и наравно, неизбежног Косова, јужне српске покрајине.

Подршка “Отвореном Балкану” на кога се тенденциозно полажу наде које је код огромног броја становништва Србије распршила Европска унија, стигла је и из САД, чије је заменике, изасланике. помоћнике и амбасадора, председник Србије позвао телефоном да би “поделио утиске”.

Овај наратив има за циљ релаксирање вишедеценијског малтретирања на “европском путу”, уз гурање Србије у непријатељски загрљај региона да би се спречило било какво приближавање Русији и јачање српског фактора за који је предвиђен већ опробани метод дављења у братству и јединству.

Инфо служба Покрета Живим за Србију

Објављено 25.6.2022.