Револуција почиње од пољопривредника

You are currently viewing Револуција почиње од пољопривредника

Претходних недеља видели смо неколико протеста пољопривредника широм Европе који полако прерастају у свенародни бунт.

После француских и холандски пољопривредници протестују јер су незадовољни новим мерама владе када је у питању смањење емисије штетних гасова. Од њих се тражи да смање број грла домаћих животиња, а то се највише односи на краве и бикове. Након блокаде путева и дистрибутивних центара прехрамбених производа широм Холандије, дошло је до сукоба са полицијом која је користила и бојеву муницију. Како смо сазнали и немачки пољопривредници су такође отпочели протесте против владе Шулца из истих разлога.

Оно што је нама запало за око јесте изглед модерне механизације са којом располажу како француски тако и холандски пољопривредници. Једном речју када је упоредимо са нашом, као да гледамо неки филм чија се радња одвија у далекој будућности.

Такође морамо узети у обзир и то да су подстицаји који ови пољопривредници добијају далеко већи него код нас. Питамо се када ће доћи до буђења свести код наших пољопривредника када данас, по ко зна који пут за редом, произвођачи бацају род и секу засаде због ниске откупне цене?

Инфо служба Покрета Живим за Србију

Објављено 8.7.2022.