Терорисање Срба по Бриселском споразуму

You are currently viewing Терорисање Срба по Бриселском споразуму

У току прекјучершањег дана, припадници „РОСУ“ десети пут су у последњих 10 месеци, изводили „акције“ над српским становништвом на Косову и Метохији, последњу на Видовдан, када су хапсили људе који су нослили српска обележја.
Прекјуче су „упад“ извели у Штрпцу где су блокирали целу општину, упали у школу, пошту, телевизију, као и здраду Привременог органа одакле из изнели сву документацију и компјутере.
Специјалци су поскидали надзорне камере са бандера.

У изјави руководства општине на челу са Далибором Јевтићем, наводи се да их забрињава што се у судском налогу говори о шпијунажи, илегалним камерама и структурама, иако, по њиховим речима, „Општина функционише по косовским законима“.

Ипак, „косовски“ тужилац Расим Маљоку за медије на албанском потврђује да се акција спроводи због „нелегалних структура које су управљале сигурносним камерама и пратиле кретања грађана“.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију, Петар Петковић, у преварантско-шибицарском стилу владајућег режима, ова дешавања тумачи неформирањем тзв. Заједнице српских општина и непоштовањем Бриселског споразума од стране шиптара, иако је управо тај споразум довео до гашења институција Србије на Косову и Метохији и постепеног предавања наших сународника тзв. косовским властима.
Срећа по Петковића и његовог шефа да закон о издаји у Србији не постоји, а и ови остали који се тичу урушавања националне безбедности и интереса су мртво слово на папиру.

У томе чак и лажно Косово може да нам држи час.

Инфо служба Покрета Живим за Србију

Објављено 9.7.2022.