Милинин процес

You are currently viewing Милинин процес

Данас је у просторијама Адвокатске коморе Србије саслушана адвокат Милина Дорић, заменик председника Покрета Живим за Србију.

Она је трећи представник Покрета који се дисциплински и судски гони за фабрикована “дела”, те су и оптужбе које су изнете, јавности која је имала право да буде присутна, деловале смешно и неубедљиво.

Од неких тачака “оптужнице” се још раније одустало јер нико у историји адвокатуре за то није био гоњен, а цео “случај” је засниван на лажном исказу особе из судске страже која је тврдила да јој је од стране Милине Дорић “прећено да ће јој ректално мерити температуру”.

Од петнаест дисциплинских тужилаца у Адвокатској комори Војводине, изменило се девет, вероватно из разлога што нико није хтео потпуно да учествује у овој прљавој работи и политичком прогону.

И динамика других радњи указује на то да се са кажњавањем адвоката Милине Дорић журило по сваку цену, у јасној намери да се онемогући њен рад, а самим тим и одбрана осталих чланова Покрета против којих се воде наручени процеси.

У зависности од исхода данашњег саслушања и одлуке, адвокат Милина Дорић је најавила радикализацију свог личног протеста.

Покрет Живим за Србију ће као и данас и тада бити уз њу.

Инфо служба Покрета Живим за Србију

Објављено 30.7.2022.