Протест пољопривредника 10.08.2022.

You are currently viewing Протест пољопривредника 10.08.2022.

Да ли ће држава Србија у блиској будућности бити приморана да готово све пољопривредне производе увози? После измене уредбе о ограничењу цена основних животних намирница, дошло је до пада цена свињског меса.

У исто време је дошло до скока цена житарица на берзи, због тога што је Влада Србије дозволила слободан извоз, тако да је то оправдано довело до негодовања код наших узгајивача свиња као и кланичара. Они су сада доведени у ситуацију да своје товљенике продају по нижим ценама, а исте животиње хране (тове) по вишим ценама. Имајући у виду сушу која је погодила целу Србију, можемо закључити да ће род кукуруза бити доста слабији тамо где нема система или могућности за наводњавањем, што ће додатно још поскупити производњу сточне хране.

Покрет Живим за Србију је годинама уназад говорио о лошој аграрној политици коју води владајућа коалиција. Држава која има капацитет да произведе довољно хране за пола Европе, биће на крају приморана да ту исту храну увози из других земаља.

Због овакве тренутне ситуације и неизвесне будућности може се очекивати и блокада целе Србије. А да ли ће, још увек, техничка влада наћи решење за могућу глад у Србији?

Инфо служба Покрета Живим за Србију

Објављено 13.8.2022.