Мудра политика председника, очима Србина са Космета

You are currently viewing Мудра политика председника, очима Србина са Космета

Политика, односно велеиздаја Александра Вучића, умногоме подсећа на легендарног скакача мотком у вис, Сергеја Бубку.
Овај неприкосновени шампион на једном такмичењу могао је поставити светски рекорд за најмање 10 цм виши од постигнутог, јер би при скоку за толико центиметара важећи рекорд надскочио.

Али уместо дотад невиђене атрактивности једног скока, он се определио ипак да на сваком такмичењу лествицу подигне за
1 цм, јер је сваки нови рекорд са собом носио велику новчану награду.

То исто скоро читаву деценију ради и Александар Вучић. Не отеже он са продајом Космета зато што га воли или се бори за његов останак у Србији, већ зато што се парцијална издаја, део по део, институција по институција, уступак по уступак, много више, болесно више, финансијски исплати.

Отуда ово мрцварење и косметских Срба и Србије на Космету. Отуда сваких пар месеци имамо проблем по проблем који се увек заврши нашим губитком и гашењем оно мало преосталих трагова српских, односно реалним победама Тачија, Харадинаја, Куртија.

А до последњег скока овог нашег ,,Бубке” остало је јако мало. И након његовог последњег скока (издаје), ,,првенство” се завршава, а ми на Космету више га никада видети нећемо.

Зато га морамо сада и одмах дисквалификовати и натерати да другом неком, неком одговорном, издаји ненаклоњеном и оном који ће нас из деценијских пораза коначно почети у реалне победе да води,  у     “мотку” руке да!

Небојша Јовић

Објављено 31.8.2022.