Ана Брнабић не постоји за нас!

You are currently viewing Ана Брнабић не постоји за нас!

Ненадана вест да Ана Брнабић долази на север Космета, навела ме најпре да помислим да је државни врх одлучио да одложени прајд, параду срама, из Београда пребаци на север Космета.

Неки наивни, а не знам зашто, помислили су да Ана стиже да помогне Србима на Космету, да би се на крају испоставило да је разлог доласка само политички ритерн, реакција на већ заказану посету такозваних заменика премијера и министарке просвете самозване државе Косово, Прешеву.

Колико наш државни врх брине о Србима на Косову и Метохији, говори најпре срамна чињеница да Ана ногом није крочила на део наше територије јужно од Ибра, да види, барем приупита, па ако треба и лажно се сажали над судбином тих мученика које су одавно и званична Србија и њени медији на цедилу оставили, као што и нас на северу сваким даном све више остављају, тако да нам само медијска покривеност остаје и по која екскурзија попут данашње.

Није Ана данас нашла за сходно да као високопозициониран политичар, у неком од објеката, у сали некој, поприча са својим(?) народом, али оним 99-то процентним делом ван Српске листе. Тема, дилема и опасности је премного. Од континуираног гашења срБских и грађења албанских институција које званични Београд десет година доследно спроводи, преко дилеме како доћи до решења око таблица које ће омогућити да наше, једине легитимне, па и легалне (КМ, ПР, ГЛ, ПЗ) таблице задржимо.

Све до чињенице да се око севера Космета плете мрежа војних база, уз нескривено појачано наоружавање, оспособљавање и омасовљење тзв. Војске Косова, чиме ваздух на северу све више мирише на ваздух РСК пред ,,Олују”!

Државни врх Србије и њену изасланицу не само да не интересују Срби нити северно нити јужно од Ибра, већ је на занимају ни Срби ,,УЖАС-а” (уже Србије). Није Ана ни пробала да оде, распита се, затражи разговор са, на правди Бога утамниченим Србином, Николом Недељковићем из Београда, који је на Видовдан ухапшен на Газиместану.

Када се све узме у обзир, сабере и пресабере, Ана Брнабић и Петар Петковић боље да нису ни долазили. Да никада више не дођу, нити они, нити владар њихов Александар Вучић, јер сваки њихов долазак, сваки њихов потез, само је со на рану нашу и увек се након њих осетимо додатно изданим и повређеним.

Има и нечег доброг у данашњој екскурзији ова два Вучићева емисара, а то је још једна потврда да СВИ САСТАНЦИ, СВА БРИГА, ПОДЕЛА ПЛЕНА И СВИ РАЗГОВОРИ, ОДВИЈАЈУ СЕ, НЕКАКО СЕКТАШКИ ИСКЉУЧИВО У КРУГУ СНС – СРПСКА ЛИСТА!

Ту места за остале Србе једноставно НЕМА! Ми ЗА ЊИХ НЕ ПОСТОЈИМО!

Али ни они, већ одавно , а од данас и додатно, НЕ ПОСТОЈЕ ЗА НАС И НЕ МОГУ ВИШЕ ПРЕДСТАВЉАТИ НИТИ СРБЕ НИТИ СРБИЈУ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ!!!

На нама, на СПЦ и свеукупној родољубивој јавности је да, док не буде касно, најпре што јачи контакт успоставимо и праве представнике који ће нас заступати, одаберемо.

Да заједно кренемо да Косово и Метохију у Србији сачувамо, а свеукупну Србију васкрснемо!

Небојша Јовић

Објављено 5.9.2022.