Недељна колумна:

You are currently viewing Недељна колумна:

Ми не позивамо на цепање дечијих уџбеника, јер сматрамо да се на тај начин не решава ни један проблем, али се добро маскира.

Дакле, уколико желите да ваша деца уче оно што је у складу са вашим системом вредности и уверењима и на начин који је вама пријемчив, за почетак погледајте, прочитајте те уџбенике, а онда одлучите да ли ће ваше дете да се школује на тим основама.

Нико родитеље није питао јесу ли сагласни са променама у садржају уџбеника и то је образац који се иначе спроводи у образовању, укључујући и фамозни ЈОБ број као и почетак предшколске “таблетизације”.

Покрет Живим за Србију је писао и пише дописе, тражи одговоре од Министарстава, јер заиста не видимо други начин да утичемо на евентуалне промене. Ово што видите по телевизијама и улицама, где се урла против свега има смисла једино ако после тога дође до промене законских решења. Међутим, до тога, нажалост, не долази, напротив! Школске уџбенике регулише Инцест траума центар.

Они имају агенду, окупе се уз кафу и цигару и преко ноћи одлуче шта ће од сутра (сад већ од јуче), наша деца да уче у ЊИХОВОЈ школи, они одлуче за пет минута шта више није патологија, шта је и ко дискриминисан и да је нпр свештеник могући злостављач деце – и све то ставе у уџбеник?! Без консултација са родитељима, психолозима и педагозима који нису чланови тих организација, (зашто злостављач баш свештеник а не нека од жена из Инцест траума центра, одлично је приметила др Јована Стојковић ).

Погледајте емисију у којој др Јована Стојковић говори детаљно о овој теми.👇

Тамара Брадић, психолог/психотерапеут
потпредседник Покрета Живим за Србију

Објављено 5.9.2022.