Куртијева правничка дефлорација

You are currently viewing Куртијева правничка дефлорација

Пише: Небојша Јовић

Поред ,,живог” државног врха нашег, сада су и Срби из уже Србије угрожени и осећају ,,правду” косовског правосуђа где су за вашу кривицу и робијање довољна само два сведока који вас никада у животу видели нису, али знају да сте у одређеном тренутку на одређеном месту урадили нешто што подлеже робијању, а што наравно почињено није!

Никола Недељковић, све и да је узвикнуо нешто што му спочитавају, или било шта ,,неприкладно”, као грађанин из остака Србије ван Космета, могао је
(овог тренутка и у оваквим околностима)
једино да буде истог момента спроведен до административног прелаза и враћен у централну Србију, а не да на правди Бога добије осам месеци у казамату!

Шта ће све доживети у затвору, као Србин ,,који је вређао албански народ”, можете замислити.
У поређењу са њим, требало би онда сва булумента Албанаца и другосрбијанаца због вређања српске државе, полиције и војске,, а усред Београда на вишедневном фестивалу ,,Мирдита”, да добије по 20 година робије.

Међутим, Србија већ дванаест и више година (нарочито последњих 10), функционише као незбринута проститутка на Ибарској магистрали којој може свако да ради буквално шта хоће и колико пута хоће, и не само да јој не плати и да не одговара, већ и по коју похвалу и ,,братимљење” од државе Србије да добије.

Зашто Вучић ћути? Зашто Брнабић није обишла неправедно утамниченог Николу?
Зашто се од првог дана Канцеларија по налогу државе није свакодневно ангажовала да Николу одмах ослободи и заштити га од било каквог кажнавања?

Неефикасност, па и незаинтересованост државе, код нас на Космету изазива револт, али и зебњу и деценијски осећај остављености и препуштености нестручним и још увек од мржње према Србима недовољно ослобођеним, ,,судијама” Косова.

Више од десет година Срби на Космету имају по неког свог, без икакве кривице утамниченог ,,Николу”. Та пракса нереаговања, што се државног врха Србије тиче, очигледно ће се несметано наставити.

Искористио бих прилику да честитам правну и државничку дефлорацију од стране Куртија који је и Вучића и целу Србију понизио најпре терањем на покривање државних симбола на ,,граници”, а потом и пенетрацији албанских докумената независног Косова који су сада продрли унутар целе, , до скора нетакнуте Србије.

Александре Вучићу, Петре Петковићу, Српска листо – ви сте срамота наша и губа наша, али и велика опасност по нас и Србију целу!

А зашто и ми на Космету и цела Србија ништа конкретно не предузима да се што пре од вас заштити и спаси?

Е, то не знам.

Објављено 7.9.2022.