Коме смета Веронаука?

You are currently viewing Коме смета Веронаука?

Поново се прича о томе како промотерима “европских вредности” глобалистима, антифама, разним невладиним организацијама и онима који деле слична убеђења смета Веронаука. Зашто? Зашто они који се представљају као борци за права и слободу хоће да забране изборни предмет који деца могу да прихвате или одбију по својој вољи?

На часовима Веронауке ми учимо децу Светосављу, духовним, моралним и породичним вредностима, јачамо националну свест и врло често показујемо сав бесмисао и лицемерје њихове пропаганде, којом покушавају да трују нашу омладину.
Њима не одговара здрава и јака Србија. Њима не одговарају људи који ће да размишљају својом главом и да се супротставе болесним вредностима које они промовишу. Њима је циљ да нахушкају жене против мужева, децу против родитеља, да говоре о нашим вредностима као о затуцаним ставовима из прошлости, да човека сведу на ниво животиње, којом ће лако моћи да манипулишу, а онда да га убеде да је то борба за демократију, људска, женска и дечија права. Ако кренемо путем њихових вредности обистиниће се Господње речи из Светога Писма: “А предаће брат брата на смрт и отац сина; и устаће дјеца на родитеље и побиће их. И сви ће вас мрзити због имена мога” (Мт 10, 21-22).

Они служе “кнезу овога света” и зато им не одговара прича о Богу, молитви, посту, моралу, раду на себи, духовном узрастању и о истинској слободи и љубави које једино имамо у Господу Христу. Зато њима смета Веронаука.

Константин Јовановић, вероучитељ
Покрет Живим за Србију Врање

Објављено 20.9.2022.