Како се осујећује борба за слободу избора?

You are currently viewing Како се осујећује борба за слободу избора?

Председник Покрета Живим за Србију, др Јована Стојковић, обратила се на својој страници и изнела ретроспективу борбе за слободу избора приликом вакцинације, као и методе коју власт користи да борбу осујети.

На првом месту, ту је негативна пропаганда по принципу зујења медијског роја, када се борба за Уставом загарантованих права представља као агитовање “против”. Затим се врши сатанизација и дискредитација главних носилаца идеје уз позив на њихов јавни линч. Све то прате и лични притисци дисциплинским пријавима, губитком дозволе за рад или прекидом едукације, уз измишљене кривичне поступке и претресе станова, док са друге стране, правни систем потпуно одбацује могућност заштите части и угледа особа над којима се врши прогон.

Неке од бизарнијих судских одлука и образложења можете чути у овом видеу.

Ако се види да ови притисци нису донели очекујући резултат, приступа се тактици маргинализовања уз прављење сурогат удружења и бораца (неколико месеци пред изборе), који се крећу у дозвољеним границама онога што власт за сада свакако не планира да уради – уведе обавезну вакцинацију против коронавируса.

По плодовима њиховима познаћете их и по питању “Да ли сте за слободан избор при вакцинацији деце и шта сте поводом тога урадили од 2016. године када је донет проблематични закон?”

Инфо служба Покрета Живим за Србију

Објављено 23.10.2022.