Хуманост или социјални инжењеринг?

You are currently viewing Хуманост или социјални инжењеринг?

Скоро сам слушала на радију романтични извештај о вантелесној оплодњи, која је намерно стављена у први план, да би људе асоцирала на мужа и жену који су после дуго година добили жељно очекивано дете.

Но, поента извештаја била је сасвим другачија.

Наиме, у Србији је пре отприлике две године формирана “банка сперме” у коју су могли да “донирају” наши грађани, јер, како рекоше “многи од нас немају своје репродуктивне ћелије” (!), што је поново играње на емоцију и људе који из неког разлога не могу да имају деце.

Особа из неке организације која се бави тиме је рекла како тај “пројекат није успео” што због короне, што због тога што људима из унутрашњости нису плаћани трошкови за долазак у Београд и обављање тог посла.

Из тог разлога, одлучило се за “увоз репродуктивног материјала из Шпаније” за који се волшебно нашло новца.

Коме је заиста намењен овај “пројекат” који се рекламира и са поносом објављује?

Сигурно не мужу и жени који желе заједничко дете и потребна им је помоћ да га зачну, или макар у најмањем проценту њима.

Поента је у томе што пише ситним словима, дозволи за “оплодњу” сингл жена, а један од разлога је то што “нису могле да нађу партнера”.

Народ ће прогутати “официјална обавештења” и искаљивати “праведни гнев” на оне који указују да је “поента” овог пазарења страног репродуктивног материјала и онога што пише ситним словима – добијање деце за геј парове, отварање врата за сурогат материнства, али и нарцистичко и неетичко лишавање деце другог родитеља и “рађање детета себи”, што је заправо неповратна повреда његовог идентитета, јер је осуђено од стране мајке да о “оцу” не зна ништа.

“Струка” се користи аргументом ауторитета да као “научна достигнућа” представи подвођење грађана Србије за праксе које се врше у земљама тзв. “трећег света”.

Интелектуални јаничари можда су опаснији по (првенствено идентитетски) опстанак српског народа, него гола НАТО чизма.

др Јована Стојковић
председник Покрета Живим за Србију

Објављено 10.11.2022.