Порука Срба са Космета

You are currently viewing Порука Срба са Космета

Порука председнику Србије, А. Вучићу, пред данашњи сусрет са Куртијем, али и порука свим нашим преговарачима, да се никада више не залажу за решења која Срби на Космету не желе и која Устав Србије и резолуција 1244 не познају нити допуштају.

Срби Космета не желе да живе у неком независном Косову. Не желе “ЗСО” која је предвиђена да функционише као институција независног Косова. Не желе ,,КС” таблице за чије би подизање морали да постану Косовари и да признају Косово као независну државу.

Срби Космета, не желећи никакве сукобе нити тензије, али и не признајући правну хајдучију Приштине, НАТО, па неретко и званичног Београда, а позивајући се на поштовање међународног права, рез.1244 као и на Устав једине легалне и легитимне државе на овим просторима – Србије, желе да остану део државе Србије, да остану јужна србска покрајина Косово и Метохија, што нам и Устав Србије и наведена резолуција дају за право.

Свако од србских преговарача који се од сада па убудуће буду залагали за било какав предлог или решење који су супротстављени Уставу Србије, резолуцији 1244 и вољи србског народа, који на Космету живи, чини неопростиви и дрски чин велеиздаје, због којег би морало да уследи моментално лишавање слободе, процесуирање и кажњавање најтежом казном за једно од најтежих кривичних дела.

Уколико се неко дрзне и покуша да нас преговорима насилно депортује у непризнату творевину звану нез. Косово, затражићемо референдумско изјашњавање, али не албанске агентуре у Београду нити другосрбијанских аутошовиниста и делова власти који и Космет и Србе на Космету не осећају као своје, већ изјашњавање искључиво Срба који на Космету живе и који имају пуно право о судбинама својим да одлучују.

Небојша Јовић

Објављено 20.11.2022.