Огрлица или омча око врата?

You are currently viewing Огрлица или омча око врата?

Још колико дуго ћете ,,омчу око врата“ сматрати „поклон – огрлицом“ сестре и браћо моја, суграђани моји?

Осим што нам је Вучић својом ,,мудрошћу” онемогућио куповину нових аутомобила који би се морали пререгистровати на КМ, не заборавите и ви који сте ,,мирни” јер вам КМ таблице важе још 7 – 8 – 11 месеци, да вам та “сигурност” траје само до постизања “коначног решења за таблице”.

А то коначно решење може бити постигнуто већ за 2 или 3 месеца. Можда који месец дуже. И онда се враћамо ,,јово наново” на исти проблем који овог тренутка мучи оне којима аутомобили из неког разлога нису у возном стању (или су можда запаљени), а како већ рекох, нове не могу да купе јер:

,,Нема предаје, али има издаје.За нове аутомобиле КМ се забрањује”.

Такође морате имати у виду да су за ,,коначно решење” кандидована само два предлога:

1. Предлог албанске стране (Курти) да то могу бити само ,,РКС” таблице
2. Предлог проалбанске стране
(А. Вучић) да то треба бити ,,КС” таблица.

И за једну и за другу опцију морате постати Косовар. Узети њихово држављанство и тиме признати Косово као државу.

Маневрима Александра Вучића и његове Листе на локалу, све мање простора за нормални живот имате. Политичка, али и егзистенцијална ,,омча око врата” вам се стеже и врло брзо ћете остати ,,без ваздуха”.

Али већина вас, драги суграђани моји, на ту ,,омчу око врата” гледа као на поклон – огрлицу којом се у огледалу дивите себи самима?!

Као да мазохистички уживате у ћутању вашем док комплексаши и простаци, елитне и неелитне проститутке и нискобуџетни криминалци оргијају над вама?

Зашто то чините и какав вам је ужитак у самопонижењима вашим? Заиста не знам.
Али ћу вас ипак чекати да се тргнете, да ,,оживите”, па да заједно ову пошаст отерамо, пре него ли она протера нас, или по пашњацима централне Србије, или у гротло независног Косова.

Небојша Јовић

Објављено 25.11.2022.