Предлог косметских Срба Скупштини Србије

You are currently viewing Предлог косметских Срба Скупштини Србије

Предлог захтева косметских Срба који би требало да буде упућен Народној Скупштини Републике Србије, за који тражимо подршку наших суграђана, СПЦ и свих родољубивих снага у држави и ван ње (који се може наравно, сваком корисном допуном учинити ефикаснијим)

С обзиром да пуних 10 година наш државни врх ниже пораз за поразом у преговорима о Космету, да склапа антиуставне и по Србију штетне споразуме, као и то да се као држава налазимо у свеукупно никад тежој ситуацији по питању не само Космета
…позивамо срБску јавност да узме у заштиту територијалну целовитост Србије, њен Устав и народ срБски на Космету.

А од Народне скупштине Србије захтевамо да:
– Председника Србије и преговоре о Косову и Метохији одмах врати у уставне и законске оквире. А Уставни суд примора да одмах оцени Бриселски споразум из којег су проистекле и политичке и правне последице, штетне по Србију и њену јужну срБску покрајину Косово и Метохију.

– Да се одмах почне са формирањем политичког “тела” састављеног од власти, опозиције и свих, Србији и Уставу оданих Покрета, институција и појединаца од интегритета и струке.И да се пре сваког састанка у Бриселу, најпре ово “тело” предложеним плановима позабави, једногласно став свој донесе, а онда га Скупштини Србије упути на усвајање као платформу дијалога.
Дијалога који наравно сваког тренутка мора бити у сагласју са рез.1244 и Уставом Србије

– Да се на локалу престане са маргинализацијом и нападањем свих оних који имају другачији став од ставова Српске листе.Да се на Космету такође формира једно тело састављено од свих локалних политичких организација и угледних појединаца, који би артикулисали јединствени глас и вољу косметских Срба без притисака, политичке обојености и личних интереса.

– Да се ,,Косовски додатак” коначно подели равномерно свима који на Космету живе како се не би и даље дешавало да директори и функционери на плату од око 200.000 дин. добијају још 100.000, а обични радници, службеници, на плату од 40.000 добију 20.000 динара “додатка”.
Ако се већ косовски додатак дефинише као “накнада за страх”, онда он мора бити свима једнако додељен јер страх на Космету не осећају само запослени већ и они који још увек немају запослења. Док с друге стране, челници Српске листе годинама имају по 4 – 5 – 7 плата.

– Да се плате које још увек примају бивши, у оставци срБски посланици и министар такозване Скупштине и Владе Косова, али и нови посланици, а с обзиром да се сви они наводно гнушају ткзв. државе Косово и њених примања…дају фонду за помоћ болесној деци и сиромашним породицама на Космету којима је сваки динар прекопотребан, а који би се (фонд) по хитном поступку формирао.

Мишљења смо да су све ове иницијативе прекопотребне ради поновног стварања јединства у народу, ради спречавања даље издаје и губљења Космета, као и ради увођења преговора о Космету у законски и уставни оквир. Све ове мере морају се предузети одмах.Срби Космета не желе да о њима одлучује појединац или политичка странка.
Ми желимо да нас ,,заступа” Устав Србије. Да нас заступа цела Србија.

Небојша Јовић

Објављено 3.12.2022.