Фабриковање лажних пријава савесним очевима

You are currently viewing Фабриковање лажних пријава савесним очевима

 

Срамота накарадног система.

Отац девојчице од 9 година, коју иначе и не виђа већ две године, јер је лажно пријављен, поново је позван у полицију, овог пута за некакве СМС поруке које му се стављају на терет а све сходно Кривичном законику РС из члана 194. став 1. и 3. – Насиље у породици.

Ниједна његова пријава никада није процесуирана, иако му је дете доживљавало престрашна насиља од стране жене са којом има девојчицу, али зато је полиција БРЖЕ ЈАЧЕ БОЉЕ привела оца због порука које је та жена самој себи слала.

Дете се константно отуђује од рођеног оца, вештим манипулацијама, а све јој то пролази јер систем штити жене док угњетава очеве. Центар за социјални рад даје инструкције немајкама како и на који начин да отуђе дете од оца, а када им то не полази за руком онда исфабрикују лажно насиље да је отац “учинио” према детету или према тој жени.

У пракси нећете нигде видети да је систем процесуирао жене за сваку пријаву Кривичног дела насиља, које су поднете против њих, и готово увек ћете видети да су очеве процесуирали па и поводом лажних пријава за насиље.

За све који питају зашто браним очеве, браним их, јер бранећи њих браним њихову децу, браним, јер су им права угрожена, браним јер су по члану 65. Устава Републике Србије наводно равноправни са мајкама а у пракси су дискриминисани до максимума.

И ове суботње ноћи, институционално насиље система према очевима не јењава. Сутра се сага наставља у Јавном тужилаштву Суботице.

#СТОП_НАСИЉУ_НАД_ОЧЕВИМА

#НИСТЕ_САМИ

адвокат Милина Дорић
заменик председника Покрета Живим за Србију

Објављено 4.12.2022.