Саопштење за јавност

You are currently viewing Саопштење за јавност

Надомак Параћина налази се једна мала, али лепа планина која својим обронцима повезује мештане тзв. горњих села. Не зна се тачно порекло њеног имена, али се зна да се на њеном врху налази почетак Петрушке области и Петрушки град, познат још из времена када су Турци јуришали да га освоје. У то време безуспешно. Данас, после више од седам векова, можемо рећи да су у том јуришу успели, уз активну и пасивну помоћ многих мештана горњих села, углавном уско повезаних са владајућом СНС екипом, којима је лични и привремени интерес био изнад интереса будућих покољења која ће тек осетити последице са којима ће се суочити када планина Баба буде “проговорила”, јер су њихови очеви, али и дедови ћутали.

Наиме, већ скоро три године, Баба је полигон за политичке интересе владајуће странке, којој ни образ, ни част не смета да спроводи наредбе њеног врха, тачније председника државе, који је већ њеном распродајом странцима показао колико, и како се бори за њу. Још мање можемо очекивати да ће се заложити за, према његовим речима, неко тамо брдо, истовремено исмевајући даноноћну борбу људи који су озбиљно схватили проблем са којим су не само они, већ и цела општина суочени.

Да би се изградио само део ауто пута, поред већ једног нелегалног каменолома, спрема се запоседање и друге стране планине, и отварање још једног нелегалног, четвртог по реду, каменолома. Треба да се зна да је планина пуна извора воде, која ће се свакако услед ових нелегалних и криминалних радњи у једном тренутку повући у њене дубине, те постоји бојазан да ће тиме и врело Лешје, одакле се људи широм Србије снабдевају водом, пресушити. О прашини и загађењу животне средине, да и не говоримо. Пут према Плани, било кроз Мириловац, или преко Лешја је бео, као и цела природа на потезу где пренатоварени шлепери свакодневно, дан и ноћ, одвозе нашу лепу планину. Штета је већ направљена толико да и када би моменталано престали са копањем, остало би ругло погледа и рана у њеној утроби. Жалосно је и гледати толику рупу, која је већ стигла до самог врха планине. Још је жалосније што се ствар измакла контроли, и што се непријатељ неће само на њој зауставити.

Покрет Живим за Србију, ако не може другачије, духом својих срчаних људи пружа подршку свим оним људима који су и својим телима бранили Бабу, а биће уз њих не само речима, него и делима, уколико борба за очување планине поприми облик стожера у борби против државног непријатеља.Још једном позивамо тренутну општинску власт да се дозове памети и заустави све криминалне и нелегалне активности које се одвијају на Баби.Упозоравамо вас да власт није вечна и да ћете кад ,тад одговарати за ваше нечињење и непоштовање закона као и за пружање логистике домаћим и страним тајкунима и профитерима у рушењу и продаји дедовине свих нас ,становника општине Параћин.

Овим путем позивамо све опозиционе политичке лидере Параћина да седну заједно за сто и да се пронађе начин политичке а и сваке друге борбе да би се коначно зауставио злочин који напредњаци спроводе над планином и становницима околних села.

ОО Покрет Живим за Србију Параћин

Објављено 7.12.2022.