Прљава технологија уништава Војводину

You are currently viewing Прљава технологија уништава Војводину

Чиме су грађани Војводине заслужили да их у пола ноћи буди такав смрад да им се од њега смучи? Технологија која је дошла у општине широм Војводине врло је прљава, што значи да се у појединим градовима и општинама осећају непријатни мириси а неке чак и загађују животну средину.

АП Војводина изгледа постаје епицентар прљаве технологије захваљујући гумарској индустрији. Уместо да се пољопривредно земљиште даје малим и средњим пољопривредним газдинствима, како би се повећала нихова економска моћ, ми то земљиште дајемо странцима да граде производне погоне.

Поред кинеске фабрике Линг лонг, на чије се отварање још увек чека и око које је било много спорних момената, поготово у вези са студијом изводљивости, пре две године положен је камен темељац за изградњу фабрике гума Тојо Тајерс у Инђији. Овај јапански инвеститор добио је од наше државе на поклон 637.455 м2 земљишта као и додатних 41 милион евра помоћи за изградњу и опремање фабрике. Да ли то значи да је Тојо Тајерс испунио највише услове у области еколошке заштите и оправдао студију о изводљивости јер ми исту нисмо имали прилику нигде да видимо?

АП Војводина, у којој нису решени основни еколошки услови за нормалан живот грађана, као што је пијаћа вода, оваквом индустријском политиком Владе Србије ће убрзо остати без доброг дела свог плодног земљишта .

Регионални одбор Војводине
Покрет Живим За Србију

Објавлјено 24.12.2022.