Протест Срба са КиМ

You are currently viewing Протест Срба са КиМ

Обавештавамо суграђане наше да ћемо, ако Бог да, на други дан Божића, 8. јануара у 12.01. минут, код нашег честитога кнеза, јавно поручити да Александар Вучић оваквом проалбанском и по Србе на Космету, погубном политиком својом, као и Српска листа иначе дугогодишњи коалициони партнер Тачија и Харадинаја, не могу више представљати нас Србе који на Косову и Метохији живимо.

Истовремено, затражићемо од Скупштине Србије, Уставног суда, свих странака парламентарних и ванпарламентарних, од полиције, војске и свеукупне српске јавности, да нас заштите и нађу нам државног преговарача, “заступника” нашег, који ће поштовати Устав Србије, резочуцију 1244 и интересе Србије и српског народа на Косову и Метохији.

Време је да се народ Митровице, али и целог Косова и Метохије, поново уједини, озбиљно и ефикасно организује и преузме судбину своју у своје руке.

Ми времена за чекање немамо. Оно мало суверености и повезаности са Србијом, оно мало безбедности и сигурности коју смо до пре само 5 месеци имали, Александар Вучић и његова Српска листа, потпомогнути новом преваром – ,,Северном бригадом” чији је задатак био да све храбро, младо и непокорно, под своју контролу нечињења стави,
уништили су. Продали.

У само три фингирана протеста барикадама, ова три српска креатора независног Косова успели су да покоре север. Север који је сада окупиран РОСУ јединицама, дугим цевима и базама њиховим, као и стављањем Митровице у оперативно окружење уз спискове за хапшења Срба. Чиме су унели свакодневни немир и оправдану забринутост за безбедност нашу и животе наше, који су сада у потпуности у рукама добре воље или зловоље Куртија и квазидржаве Косово.

Овакву издају историја Србије не памти.

Зато, ради свега наведеног, али и ради оствариве могућности да се уједињени ефикасно заштитимо, позивамо суграђане наше да изласком на протест помогнете, не нама, већ вама самима. Да изласком покажемо да се са улогом наметнуте жртве не миримо.

Нас неколицина ће сигурно ,,устати” па макар нас само 5 или 10 било. А ти народе учини према савести својој. Али и према одговорности пред безбедношћу твојом и пред децом твојом.

Не чекајте да би или неко ваш буде нови Дејан Пантић. Не чекајте да вас Вучић и косоварска Листа бране као што су нас од база РОСУ и окупације читавог севера (Митровице посебно)
,,одбранили”.

Небојша Јовић

Објављено 6.1.2022.