Да ли је Министарство пољопривреде некоме мајка, а некоме маћеха?

You are currently viewing Да ли је Министарство пољопривреде некоме мајка, а некоме маћеха?

Крај 2022. године није ништа позитивно донео када је у питању пољопривреда у Србији. Како видимо ни почетак 2023. године неће бити ништа бољи.

У изјави коју је министарка пољопривреде дала пред крај године стоји да ће до краја 2022. године бити исплаћене све субвенције. Међутим на терену имамо сасвим другачију ситуацију. Док се некоме дели шаком и капом и исплаћује све на време, појединим пољопривредницима се и даље дугује за прошлу годину. Знамо да већ неколико година у назад поред суше, поједине делове Србије није заобишло ни олујно невреме праћено градом и поред свих осталих потешкоћа ове и ако мале субвенције значе нашим пољопривредницима.

Питамо се зашто у буџету нема новца за све, када је и онако на жалост број регистрованих домаћинстава из године у годину све мањи.
Поређења ради Холандија која има доста мање обрадивог земљишта од Србије, заузима водећа места у свету по извозу својих пољопривредних производа. Док су потенцијали Србије далеко већи, ми смо приморани да увозимо месо, млеко и друге производе.

То нам све говори да се Министарство пољопривреде не понаша одговорно и да води једну погубну политику по наше пољопривреднике. Нама остаје нада да се у будућности изборимо за неко боље сутра што и нашим пољопривредницима желимо у овој години.

Дејан Младеновић, председник ОО Покрета Живим за Србију – Аранђеловац

Објављено 12.1.2023.