Доследно недоследни

You are currently viewing Доследно недоследни

Војвођански одбор странке Заједно осудио је допис директора школе “Сремски фронт” у Шиду у коме се, између осталог, прети и центром за социјални рад, уколико деца не буду имала “одговарајуће” уџбенике, преноси лист Данас.

Иако се одавно залажемо за слободан избор уџбеника који су одобрени за коришћење од Министарства просвете, не можемо да не приметимо недоследност актера који ово осуђују и преносе, а који нису осудили претње тадашњег министра просвете Младена Шарчевића да треба “одузимати невакцинисану децу од родитеља”, али и каснију изјаву да треба одузимати децу која не носе маске.
Поводом ових изјава поднели смо кривичну пријаву против Шарчевића, али су и Заједно и Данас одлучили да то подрже и пренесу “јуче”.

Опасност од оваквих излета директора школа и осталих у институцијама биће нарочита ако се усвоји Нацрт закона о правима детета који предвиђа да институције “штите” дете од избора његових родитеља.
Ни медији, ни политички субјекти неће бити доследни у одбрани права родитеља, већ ће то радити селективно, допуштајући даљу сатанизацију и криминализацију избора приликом вакцинације.