Одржана редовна скупштина Покрета Живим за Србију

You are currently viewing Одржана редовна скупштина Покрета Живим за Србију

У суботу 23.12.2023. године одржана је пета Скупштина УГ Покрет Живим на Србију. За председника је изабрана Јована Стојковић, за заменика председника Милина Дорић, нови потпредседник је Златко Кун, док потпредседницима Игору Перовићу и Мирославу Вићентијевићу мандат још траје.

Изабрани су нови чланови и у остале органе Покрета. Стручни савет је ојачан са још два председника стручних одбора, теолог Константин Јовановић је председник Одбора за верска питања, а ратни ветеран Горан Јосијевић председник Одбора за одбрану и борачка питања,

УГ Покрет Живим за Србију није учествовао на последњим изборима јер је Здрава Србија са којом је планиран излазак на изборе, приступила листи Александра Вучића против чије власти се Покрет Живим за Србију бори од дана оснивања.

У мало преосталог времена до избора нисмо добили позив за сарадњу ни од једне листе која је учествовала на изборима, иако смо на изборима 2020. као група грађана освојили 0,9% гласова, слично као и неке странке у овом изборном циклусу.

С обзиром да не уживамо подршку ниједне структуре и финансирамо се од прилога грађана, самосталан излазак на изборе је био немогућ.

Покрет ће и у даљем периоду покушати да указује на кључна и шкакљива питања која огољују перфидну окупацију наше државе јер сматрамо да је свест неопходан предуслов за слободу, а покушаћемо и да ширимо организацију по локалима.

Наше ангажовање је искључиво волонтерско и отежано нашим редовним пословима којима прехрањујемо породице, те је финансијска подршка неопходна.

Уколико немате могућности да нам се придружите у активизму, можете помоћи донацијом на жиро рачун 265-1040310003301-49.