Ко је против Вучића?

You are currently viewing Ко је против Вучића?

Док траје “драма” на београдским улицама (делом оправдана због кршења више изборних закона), на КиМ се дешава следеће:

  • Власти у Приштини су српску православну цркву у селу Горње Винарце прогласиле католичком;
  • Влада Србије је дозволила улаз и слободно кретање возилима са “косовским” таблицама.

Јасно нам је да прозападној опозицији Косово и Метохија није у сфери интересовања и да се боре за власт у Београду. Јасан је ваљда и Вучић кроз све ове године и његови уступци закључно са овим последњим, који укидају државност Србије на КиМ још од првог Бриселског споразума.

Међутим, ваљало би још нешто да нам буде јасно. И амерички и руски амбасадор су осудили “нереде и насиље у Београду”, називајући га само различитим именима.

Неке од патриотских листа за које сте гласали и које су постали ваши представници баш на крилима косовскометохијској питања, доливали су уље на ову изрежирану ватру и скретали пажњу на “држ’те Ђиласа”, све бранећи “државу” која је иза сцене признала и дозволила улаз у централну Србију “непостојећој држави” која се чини све више стварна.

Ваљало би политички преживеле, али и новорођене актере иначе депласиране и избушене патриотске сцене питати за своје (не)чињење и будуће кораке, јер они су сад легитимисани и плаћени да ваше ставове заступају.

Као што мудро написа једна твитерашица “Ако је једна опозиција прозападна а запад про-Вучића и ако је друга опозиција проруска а Русија про-Вучића, ко је против Вучића?”