Задушнице код Ливадица Злочин без кажњених!

You are currently viewing Задушнице код Ливадица             Злочин без кажњених!

На данашњи дан, на задушнице, 16. фебруара 2001. године, у селу Ливадице, дигнут је у ваздух први у колини, аутобус расељених Срба са Космета који су кренули у Грачаницу да обиђу гробове својих преминулих.

Истрагом је утврђено да је аутобус “Ниш-експреса” налетео на експлозивну направу на даљинско управљање, што ће рећи, да је “човек” поставио бомбу, развукао жицу и иза дебла чекао да наиђе конвој, по ДНК који је пронађен на опушцима на месту где је бомба активирана, ради се о извесном Фљориму Ејупију осумњиченом и за нека убиства у Немачкој, као помагачи означени су Чељи Гаши, Авдиј Бехљуљи и Јусуф Вељиу.

Од свих њих само је Ејуп био оглашен кривим од стране Унмиика и осуђен на 40 година затвора, међутим, Врховни суд Косова је, у другостепеном поступку марта 2009. године, ослободио Ејупија због недостатка доказа.

Кфор истог дана 16. фебруара 2001. проналази и деактивира још 6 оваквих индентичних експлозивних направа и наређује да се кратеж од експлозије затрпа, тобож, због успостављања нормалног саобраћаја, чиме су уништени сви могући докази.

Ни за овај злочин, као и за многе друге почињене од стране шиптарских терориста над Србима, још нико није одговарао!

У нападу на аутобус пун Срба је одмах погинуло 10 особа, а још две су потом умрле од повреда.
Погинули су Сунчица Пејчић, Живана Токић, Слободан Стојановић, Мирјана Драговић, Небојша, Снежана и Данило Цокић, Данило је имао само две године, Вељко Стакић, Ненад Стојановић, Милинко Краговић, Лазар Милкић и Драган Вукотић. Повређено је 43 људи.

Памтимо, не заборављамо!
Вечнаја памјат и Царство Небеско!