Зоран Вујовић симбол жртве

You are currently viewing Зоран Вујовић симбол жртве

“У овим тренутцима, рођене ми мајке, дао бих свој живот за Косово и Метохију и душа ме боли када видим своје другове око себе како се понашају у овим тренутцима… зовем их да палимо за Београд у четвртак, а њихови одговори су „не могу, идем да купим јакну“, „излазим увече“… скроз сам се разочарао! Наравно има и оних, нормалних, који размишљају патриотски али смо у мањини…“

Речи Зоранове пред погибију и данас одзвањају у главама родољуба који чувају успомену на жртву коју је поднео за своју земљу, за свој Космет. Требало би да одзвања и у главама оних које је сам споменуо, јер је Зоран заиста, како је и рекао, свој живот дао за Косово.

Зоран Вујовић рођен је на Савиндан 27. јануара 1988. године у Скопљу. Живео је са породицом у Чаглавици код Приштине. Због учесталих акција шиптарских терористичких банди, своје огњиште напушта 1999. године и са породицом долази у Нови Сад.

Када је 2008. године, уз помоћ србских непријатеља Косово “прогласило” независност долази до масовног протеста родољуба у Београду, Зоран се без премишљања упутио за главни град. Тог 21.02. амбасада САД-а означена је онако како она то заиста и јесте, као главни охрабривач шиптарских терориста у сепаратизму, тероризму, као и главни замајац идеје о проглашавању “независног” Косова, долази до паљења и пар храбрих момака међу којима је био и Зоран упадају у амбасаду. Зоран је ту положио свој млади живот, положио га је за своју Отаџбину, за своју Србију, за свој Космет. Имао је само 20 година.

Касније се сазнало да је био отрован гасом који напада мозак и срце, а његово беживотно тело је изгорело у пожару.

Данас, жртва Зорана Вујовића стоји као опомена, како онаквој омладини коју је и сам описао пред своју погибију, тако и онима који данас без икакве борбе и жртве предају део наше земље за коју Зоран живот даде.

Упокој Господе душу слуге твога Зорана. Вечнаја памјат и Царство Небеско!