Тихо освајње!

You are currently viewing Тихо освајње!

Тендер за ову саобраћајницу објавила је управо фирма “Шандонг Хајспид Група”, која је, гле чуда, и добила посао изградње саобраћајнице. Пут ће бити њихов, као и сви остали ауто-путеви које су радили у Србији, па их сада они и наплаћују. Овај пут се не ради да би олакшали нама обичним смртницима него да би кинески камиони са кинеским гумама могли брже да дефилују овим путевима.

Шандонг група јесте део фабрике Линг-Лонг, најпрљавије индустрије у производњи гума изграђене на најплоднијим атарима банатске равнице. О овоме сам писао још пре две године и упозоравао да се тренутно дешава тихо освајање дела наше земље. Текст из 2022. године преносим у целости поново.

Чија је наша земља?

Поред субвенција из буџета, међународни споразуми омогућавају страним инвеститорима добијање новца из буџета и да послују у Србији по својим правилима.
Са кинеском фабриком Линг-Лонг отишло се и корак (два) даље.

Наиме, поред свега наведеног, фабрика Линг-Лонг добија 100 хектара земљишта на поклон на територији општине Зрењанин, од тог земљишта, 95% је обрадиво земљиште прве категорије. Ради неког упоређивања, рећићемо да је то парцела величине 200 фудбалских игралишта, парцела добијена у трајно власништво без накнаде.

Фабрика Линг-Лонг проглашена је од Владе Србије и локалне власти у Зрењанину као пројекат од највећег националног значаја.
На читавој локацији проглашена је зона слободног пословања, чиме инвеститор стиче право на пореске и царинске олакшице.
Реституцијом ће се бавити држава, што значи да, ако дође до спора око неке парцеле на којој је фабрика, све трошкове сноси држава.

Планирано је да фабрика буде готова и крене у рад 2025. године. Када ће се у њој производити 3.600 тона финалног производа илити 13.6 милиона комада гума годишње. Фабрика ће радити 340 дана у години у три смене, 40 хиљада пнеуматика ће се производити дневно. Знајући да је гумарска индустрија једна од најпрљавијих. Знајући да је фабрика Линг-Лонг покушала да нађе уточиште у неким другим европским земљама, али безуспешно. Знајући да су морали да оду из своје земље због загађивања околине, са правом смо забринути како ће утицати на екологију града, а и шире, 1000 шлепера дневно који ће преносити пнеуматике, камоли, производња и рад свих машина.

Даље нас застрашује и то што недовршена фабрика у срцу Баната још није стигла да пусти погон у пробни рад, што је било најављивано, а већ је једном горела! Гледајући снимке исте фабрике која је горела 2015. године страшним пламеном на Тајланду, са правом смо престрашени.

Даље шта нам упада у очи.

На градилишту фабрике виори се кинеска застава, свака друга инострана фабрика која је дошла у Зрењанин и његовој околини поред своје има и српску заставу. У Линг-Лонгу то није случај.
Тендер за изградњу ауто пута ка Београду и Новом Саду не расписује држава него фирма Шанг-Донг, део индустрије Линг-Лонг.

Када је избила туча између кинеских радника, реаговала је, не наша, него кинеска полиција. А знамо да на вебсајту МУП-а Србије стоји и број телефона заједничких полицијских патрола Министарства унутрашњих послова и Министарства јавне безбедности НР Кине, у овом случају реаговали су само ови други.

И још разних других доказа који нас наводе на размишљање у правцу да је државна и локална власт дозволила да се направи држава у држави. НР Кина у поклоњеним границама око 100 хектара обрадиве земље прве класе на територији града Петровграда (Зрењанина) , а и шире…

По свему судећи, наставиће се.

Ово је био тај текст. И наставило се…