Press "Enter" to skip to content

А од председника – орден

Александар Вучић наставља да одликује западне људе из НАТО па и ЕУ. Овог пута је орден добио Ричард Гренел. Редом, одликовања добијају представници држава које су 1999. извршиле агресију према Србији. Плашим се да је, можда, хаос на протесту у среду, 15. фебруара, изазван како би се скренула пажња јавности са церемоније доделе ордена.

Подсећања ради, председник Србије не додељује само ордење западњацима, већ и позамашне новчане помоћи из буџета грађана Србије. Тако је председник Вучић, од државних пара, донирао 2.000.000 евра Хилари Клинтон за њену председничку кампању. Кад је новац у питању, чак и бивши британски премијер, Тони Блер, добија новчану надокнаду из буџета РС (није познато колико) као саветник актуелних власти у Србији.

Поред ордења и донација било је, у више наврата, и похвала оних који су директно учествовали у агресији према Републици Србији. Герхард Шредер је био гост на једном митингу СНС-а, а председник Вучић га је назвао великим пријатељем Србије. Исто тако, српска власт је брже боље изјавила саучешће и изразила велику жалост због смрти Мадлен Олбрајт и енглеске краљице, а саучешће за убиство Дарје Дугине, ћерке руског државника Александра Дугина, је невешто изостало.

С друге стране, Србија 11 година не укида санкције Сирији, земљи која није признала независно Косово и која је разорена и ратом и земљотресом. Санкције су уведене и Белорусији, а Александар Лукашенко је остао без ордена иако је једини светски лидер који је посетио Србију за време НАТО агресије крајем прошлог века. Где је тада био Гренел? Српски председник се спрема већ дуже време и на увођење санкција Русији, држави која је најзаслужнија што Срби нису проглашени геноцидним народом.

Питања која се сама намећу су чија је власт у Србији и у чијем интересу ради? Оно што је и више него очигледно је да је Србија окупирана и да више није независна држава.

#ПрогласитеОкупацију

Марко Милић,
Председник ОО Краљево Покрета Живим за Србију

Објављено 18.2.2023.