Press "Enter" to skip to content

,,Победа“ (али чија?)

Све што је Курти до сада тражио, Вучић му је испунио: реципроцитет, стикери, дисклејмери, признавање личних карата, диплома, неиздавање КМ таблица.

У преговорима о Космету постоје две стране. Једна је албанска (Приштина), друга проалбанска (Београд). А шта је са срБском страном? Има ли игде стране која ће бранити Космет и Србе на Космету?

Сада када видимо да рата неће бити, а након кидања још једне везе са Србијом (укидање издавања КМ таблица) од стране Вучића и признавања докумената „државе“ Косово (личне карте, дипломе) од стране Ане Брнабић, позивамо све релевантне институције и ширу јавност Србије на хитну реакцију поводом све чешћих и бруталнијих велеиздаја и питамо:

– Да ли је то устав Србије суспендован? И када?

– Да ли је извршен државни удар, а да ми то не знамо, где је председник Србије приграбио сва овлашћења, која му наравно по уставу не припадају?

– Да ли су Скупштина и Влада распуштени, а Косово и Метохија, заједно са косметским Србима, проглашени за акционарско друштво где су животи наши, сви манастири и мошти Светитеља наших, сва рудна богатства, стављени на берзу?

Можемо ли барем знати каква нам је цена на берзи? И како се животи и судбине породица наших продају?
По глави? По килограму? По породици? Или онако ђутуре?

Је л’ то Србија добила своје безгрешно божанство? Новог маршала?

Има ли икога у Србији ко би нáс, косметске Србе, могао заштитити од председниковог ктиторства независног Косова и политике која затире сваки наш траг на Косову и Метохији?

Позивамо све посланичке групе да по хитном поступку затраже сазив седнице Народне скупштине, где би размотрили и поништили све противуставне одлуке које годинама доносе председник Србије и премијер, а тичу се Косова и Метохије.

Може ли Србија смоћи снаге да председника Србије врати у оквир његових овлашћења, а Србију из безвлашћа, односно самовлашћа, врати у статус поштовања устава и закона?

У оваквој арени тренутне државне политике, пуној самовоље, издаје и продаје, косметским Србима остаје само да сачекају још тај последњи чин, чин ,,бацања лавовима“.
Зато, још једном позивамо све одговорно, родољубиво, уставу, правди и Србији верно, да оно што нам је од Бога дато и тапију која је још увек чврсто у нашим рукама, заједничким снагама чувамо и сачувамо.

Небојша Јовић

Објављено  24.11.2022.