Press "Enter" to skip to content

Права жена са невакцинисаном и „прекобројном“ децом

Подсећања ради!

Родитељи који немају СВУ децу вакцинисану не могу да остваре право на дечији додатак и помоћ од државе од 300 хиљада динара за прво и 100 хиљада динара за друго и треће дете.
На указ о овоме, актуелна министарка за бригу о породици и демографију Србије Дарија Кисић одговара са – наравно! Заиста интересантно поимање бриге о породици.

Такође, родитељи који желе и пето дете остају без родитељског додатка и новчане помоћи за исто, само зато што је то тако рекла СЗО, а „наши“ министри прихватили јер како каже Славица Ђукић Дејановић, која је и потписала поменути закон горе, то је због тога јер је пета трудноћа ризична за жену!

Па хајде онда, пошто и прва трудноћа може бити ризична, да ником ништа не дамо.

Ова „власт“ својим примером и поступцима нам јасно ставља до знања да јој до здраве породице, повећања наталитета, деце и родитеља апсолутно није стало и да су ту само да извршавају задатке који су им поверени, а који само иду на нашу штету, а то доказују сви закони који су уведени, како за време прошле, а поготово ове гарнитуре власти.

Сва ова условљавања и утицање на свест да се у једном тренутку престане са рађањем, никако се не може подвести под – „брига за наталитет и породицу“.

Због овакве бриге и због све веће жеље „државе“ да се уплиће у породицу, на неадекватан начин, на жељу исте да се уплиће у васпитавање наше деце, на такође неадекватан начин, носим се мишљу да би можда најбоље било да пустите нас родитеље да својом руком бринемо о својој деци!

Златко Кун, председник ГО Покрета Живим за Србију у Петровграду ( Зрењанину).

Објављено 9.3.2023.