Јована Стојковић је рођена 13. августа 1981. године у Неготину. Основну школу завршила је у родном граду као носилац Дипломе “Вук Караџић” и Ђак генерације. Средњу школу, стару, Неготинску гимназију „Предраг Костић“, завршила је као носилац Дипломе “Вук Караџић” и кандидат за Ђака генерације.

Медицински факултет у Београду завршава као одличан студент и добија титулу доктор медицине. Специјалистички испит из психијатрије полаже са највишом оценом и добија звање специјалисте психијатрије. Завршила је три године личног рада аналитичке психологије Карла Густава Јунга. У октобру 2022, са оценом 10, положила је завршни испит из едукације за психотерапеута-саветника у организацији „Српског удружења за супортивну психотерапију, управљање стресом и духовно саветовање“. Десет година ради у психијатријској установи.

Јавни рад започиње 2015. године у једном удружењу родитеља борећи се за измену Закона о заштити становништва од заразних болести, који не дозвољава родитељима да одлучују о вакцинацији своје деце и који, на тај начин, крши људска права загарантована Уставом и међународним конвенцијама, али и Породични закон и Закон о правима пацијената. Аутор је више десетина текстова на ову тему и учесник јавних скупова, трибина и телевизијских емисија, док је то још било могуће. Директно је учествовала у организовању пет већих протеста, од којих су се издвојили Сверодитељски протест против потапања манастира Грачанице, одржан 19. маја 2018. године у склопу Литије, на који је дошло 5.000 родитеља и деце из целе Србије, затим Видовдански протести за очување Косова и Метохије 2018. и 2019. године, и Анти-Нато протест, 2019. године, организован поводом двадесетогодишњице злочиначког бомбардовања Савезне Репиблике Југославије.

У августу 2018. године оснива политички покрет „Живим за Србију“, чији је председник. Оснивач је и НВО „Право на избор“, која се бави питањем права пацијената и информисаном одлуком по питању вакцинације у Србији, али је сву своју активност усмерила на развој покрета „Живим за Србију“, дубоко верујући да је обавезна вакцинација политичко питање које се само на том терену може добити. Учесник је Међународног протеста против обавезне вакцинације у Риму 2018. године, као и на регионалним конференцијама на тему безбедности вакцина – „Инфовакс“ у Београду 2018. године, и Конференцији у Скопљу 2019. године са колегама др Срећком Сладољевим, др Лидијом Гајски, проф. др Владимиром Трајковским, др Јадранком Бибан, др Алмом Демировић, др Лелом Шурлан, др Марком Марјановићем, проф. др Браниславом Ристивојевићем, др Матејом Чернич и адвокатом Милином Дорић.

Поред значајних научних и медицинских ауторитета Србије и региона – проф. др Бранислава Ристивојевића, др Владимира Димитријевића, др Јасмине Пеев, др Матеје Чернич, др Срећка Сладољева, др Лидије Гајски и других који је подржавају, др Јована Стојковић је за свој рад добила подршку и многих релевантних и истакнутих појединаца из света, који су је лично подржали писмом подршке – адвокат Роберт Ф. Кенеди, проф. Мери Холанд, адвокат проф. Аугусто Синагра, амерички председнички кандидат на изборима 2020. године др Кајл Кенли Копитки, проф. др Ромаин Герарди, проф. др Кристофер Шо, проф. др Џенет Керн, проф. др Кристофер Ексли, проф. др Јехуда Шонфелд, проф. др Ентони Моусон, проф. др Луција Томљеновић, проф. др Стефани Сенеф, проф. др Џејмс-Лајонс Вајлер, проф. др Махин Катами, др Дејвид Дентон Дејвис, др Џејкоб Пулијел, др Едвард Фогарти, др Тони Барк, др Рон Кенеди, др Дејвид Браунштајн, затим, амерички новинар и дугогодишњи високи званичник савезне америчке организације FEMA (Federal Emergency Management Agency), Државне агенције за управљање ванредним ситуацијама у Америци, Селест Бишоп Солум и други.

Члан је тима професионалаца организације Роберта Ф. Кенедија, синовца бившег америчког председника Џона Кенедија, Children’s Health Defence („Дечја здравствена заштита“).

Члан је највеће америчке и светске асоцијације лекара, научника и истраживача, која се бори за информисани пристанак приликом вакцинације, организације „Лекари за информисани пристанак“ (Physicians for Informed Consent), са седиштем у Лос Анђелесу.

Православна Српкиња, мајка, супруга, антиглобалиста, традиционалиста, козервативац, родољуб.

Живи и ради у Београду.