Press "Enter" to skip to content

Шта носи мир по сваку цену?

У последње време се јављају чланови и симпатизери владајуће странке и жуте опозиције са једним ставом: „Доста нам је ратова. Нећемо да нам деца гину за Косово… Хоћемо мир и ЕУ по сваку цену. То нема алтернативу.“ Ратове и санкције смо преживели и знамо шта носе, али шта то носи мир по сваку цену?

Овако, ви ЕУропејци који сте за мир по сваку цену, који кажете да нећете да вам деца гину за КиМ и који сте за ЕУ и НАТО, е па НАТО тренутно ратује у:

– Сирији
– Јемену
– Централноафричкој Републици
– Сомалији

Дакле, уласком у ЕУ и НАТО деца ће вам гинути за Сирију, Јемен, Централниафричку Републику, Сомалију… Или можда за неки нови Вијетнам, Авганистан, Ирак, Иран, Либију, Судан, а можда и за Украјину уколико НАТО реши да уђе у отворени сукоб са Русијом. Додуше, за ово последње су изузетно мале шансе.

За све то време, док војска Србије буде распоређена у НАТО базама по Африци и Азији, ви више нећете живети у Србији. Живећете делом у великој Албанији, јер сте предали Косово, Санџак, Рашки округ и југ Србије не желећи да их браните и желећи мир по сваку цену. Живећете у Мађарској, Румунији и Хрватској, јер сте после предатог Косова предали и Војводину овим државама, опет за мир по сваку цену. Живећете у Бугарској, јер сте након Косова и Војводине предали источни део Србије, још једном за мир по сваку цену и јер ЕУ нема алтернативу. На крају, ви ЕУропејци који будете остали у Шумадији, живећете у малој Србији која више неће бити у стању да се одупре никаквом притиску са стране и биће само питање времена и снаге околних држава под чију контролу ће пасти и тај последњи мали делић Србије. Али ништа зато, сачували сте мир по сваку цену. Сачували сте своју децу да не гину за Косово и зато ће моћи да се боре у Африци, Азији и где год буде НАТО имао неке сукобе. И то је свакако успех за ваш ЕУропејски капацитет, а и ваш највећи домет.

Срећом, има нас 80% Срба који јесмо за мир, али не по сваку цену. Има нас који ћемо по сваку цену бранити сваки педаљ наше Србије.

#ПрогласитеОкупацију
#КосовоЈеСрбија

Марко Милић,
Председник ОО Краљево Покрета Живим за Србију

Објављено 7.3.2023.