Press "Enter" to skip to content

Женама треба поштовање, а не квази честитке

Милане Ђурићу, породиље у Новом Саду, а и шире, које желе одложити имунизацију своје бебе, у породилиштима су и шиканиране и малтретиране.

Зову ме на телефон, плачу, јер су лекари у Бетанији запретили да морају да потпишу нешто иза чега не стоје.

Касније исте те мајке онемогућене су да приме родитељски и дечији додатак, исто због тога што им деца нису имунизована. Ова дискриминација и шиканирање не јењава ни када изађу из породилишта.

Уместо честитке за рођење детета, неретко добију позив из центра за социјални рад јер нису имунизовале своје бебе, а такође добију и позиве у Прекршајни суд, зашто? Зато што су желеле да заштите најбоље интересе своје деце.

Милане Ђурићу, не поштује се ни Устав Републике Србије, ни Закон о правима пацијената, ни најбољи интереси деце, нити се штите права жена, само знате за сповођење ваше агенде и политике по сваку цену, па чак и по цену живота те недужне дечице.

Када нека од те деце премине након примања превентивне медицинске мере, цело тужилаштво Новог Сада се прави лудо! Ту су да процесуирају недужне родитеље, и махери су да прикрију одговорност оних због којих је живо и здраво рођено дете преминуло у сну, од пуцања алвеоларних пречки у плућима након примања вашег трулог цивилизацијског достигнућа!

Ништа вам није свето.

Поклоните неком свом руже, нама не требају, јер смо сличне такве носили на гроб малом Андрији, који је преминуо управо зато што нисте поштовали одлуку једне мајке, једне жене.

Колико треба још деце да нам умре?
Колико треба да се сви правите луди?
Колико кошта један дечији живот?
Здравље?
Колико кошта здрав дигестивни тракт те деце?
Зашто имамо огроман број деце са упалама цревног тракта?
Зашто имамо огроман број деце са аутизмом?
Зашто се ћути о томе што деца “изненада” умиру?
И колико још треба да вам платимо и са чиме па да престанете са монструозном политиком шиканирања и тих мајки и те недужне деце, која немају баш никакву обавезу стварања вашег бедног колективног имунитета?
Шта смо вам дужни? И колико?

Неком свом поклоните руже, нама оставите наша Уставом загарантована права.

Адвокат Милина Дорић
Нисам жена, адвокат сам.

Заменик председника Покрета Живим за Србију

Објављено 12.3.2023.