Press "Enter" to skip to content

Подршка др Стојковић из Индије

Poštovani,

Ja sam pedijatar i šef odeljenja za pedijatriju, bolnice “St. Stephen” u Delhiju, već 22 godine. Ranije sam radio kao pedijatar konsultant u Univerzitetskoj bolnici “West Middlesex” u Londonu, u Engleskoj. Imam preko 130 naučno-istraživačkih publikacija u stručnim časopisima. Ja sam ekspert za vakcine koje se daju u detinjstvu i bio sam član NTAG-a (Nacionalne tehničke savetodavne grupe) – najvišeg savetodavnog tela Vlade Indije o vakcinaciji.

Pišem referencu za dr Jovanu Stojković, psihijatra, koji je poznat i poštovan na međunarodnom nivou zbog svog principijelnog stava protiv obavezne vakcinacije. Istorija je u više navrata svedočila kako, kada se osobe takvog ugleda procesuiraju, to ne narušava njihov ugled, već nepopravljivo narušava sliku o tužiocima. Želeo bih da vam skrenem pažnju na dole navedene tačke.

Neželjena dejstva nakon imunizacije

Vakcine često obezbeđuju povoljnu zaštitu javnog zdravlja od ozbiljnih bolesti. Međutim, nisu sve vakcine bezbedne i povoljne. Dobro je poznato da postoji individualna osetljivost na neželjena dejstva posle imunizacije. Takvi osetljivi pojedinci mogu imati fatalne reakcije, dok stotine drugih nije oštećeno. Postoje sistematski pokušaji da se ovi rizici umanjuju, i to je jasno opisano u ovom radu kog obavezno moraju da pročitaju svi koji pokušavaju da procesuiraju Jovanu (Puliiel, Naik “Revidirana uzročna procena Svetske zdravstvene organizacije (WHO) o neželjenim dejstvima nakon imunizacije – “F1000 Research” ”

https://f1000research.com/articles/7-243/v2

MMR vakcina i autizam

Američki centar za kontrolu bolesti objavio je 2004. godine istraživanje koje je pokazalo da ne postoji veza između rizika da se deci posle vakcinacije dijagnostikuje autizam i starosti u kojoj je dete vakcinisano MMR vakcinom. Jedan od autora, dr V. V. Tompson, koji je obelodanio nezakonita dela svojih nadredjenih, otkrio je da je za 340% povećan rizik za američku decu afričkog porekla koja su vakcinisana pre druge godine života. Opisao je kako su podaci izvrnuti da bi CDC proglasio da je zaključio da ne postoji veza izmedju MMR vakcine i autizma. Ova priča je navedena u članku “F1000 Research”, pomenutom iznad.

UNESCO-va Univerzalna deklaracija o bioetici

Mora se imati na umu da UNESCO – Univerzalna deklaracija o bioetici i ljudskim pravima, u članu 6 jasno navodi pristanak na sledeći način:

“Svaka preventivna, dijagnostička i terapeutska medicinska intervencija može se obavljati samo uz prethodni, slobodni i informisani pristanak dotične osobe, na osnovu odgovarajućih informacija. Kada je to prikladno, pristanak treba da bude izričit i može biti povučen od strane dotične osobe u bilo koje vreme i iz bilo kog razloga bez neprijatnosti ili predrasuda.”

http://portal.unesco.org/en/ev.php-URL_ID=31058&URL_DO=DO_TOPIC&URL_SECTION=201.html

Iz tih razloga dr Jovana Stojković je u pravu što se bori za ljudska prava i protiv obavezne vakcinacije. Inkvizicije protiv ljudi koji se zalažu za nauku i ljudska prava nisu nikakva novost. Inkvizitori uvek tvrde da je njihova nauka bolja i da nadmašuje prava pojedinaca. Iskreno se nadam da će današnja Srbija odstupiti od ove gluposti.

Možete me kontaktirati na gore navedenoj E-mail adresi, ili me nazvati na: +919868035091.

dr Džejkob Pulijel

Šef odeljenja za pedijatriju i neonatologiju

Bolnica “St. Stephen”

Tis Hazari, Delhi, India

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *