Проф. др Џенет Киниер Керн из Тексаса подржала др Јовану Стојковић

You are currently viewing Проф. др Џенет Киниер Керн из Тексаса подржала др Јовану Стојковић

Амерички научник данског порекла, проф. др Џенет Киниер Керн, неуронаучник, истраживач, епидемиолог и неуротоксиколог америчког “Института за хроничне болести” у Тексасу, подржала др Јовану Стојковић.

др Јована Стојковић

Писмо подршке др Јовани Стојковић

Поштовани,

Ја сам неуронаучник и истраживач који је у протеклих 20 година спроводио клиничке студије код деце са поремећајима у развоју. Имам преко 80 рецензираних научних истраживачких публикација и члан сам Америчког колеџа за епидемиологију.

Моје истраживање укључује неколико студија које су испитивале вакцине. Моје колеге и ја смо извештавали о корисним аспектима вакцина (као што је ефикасност вакцине), као и о потенцијалним ризицима везаним за вакцине. Након много година проучавања вакцина могу рећи да вакцине могу имати и користи и ризике.

Тврдим да зато што постоји инхерентни ризик од вакцинације, вакцинација би требало да буде одлука родитеља. Кроз своја клиничка истраживања, радила сам са много деце која су повређена вакцинама, и знам да су ту родитељи изложени терету бриге и финансијског оптерећења.

Говор проф. др Џенет Керн у Уједињеним нацијама

Ризик од вакцинације је данас сложен због тренутног друштвено-политичког окружења. На пример, производња вакцина је индустрија у којој се ради о милијардама долара, а у којој нема надзора због веома ограничене одговорности. Поред тога, Кина последњих година добија све више уговора о производњи вакцина и већина вакцина се производи у Кини. Кина је, ако се сећате, имала формулу вакцине за бебе која је три пута била повучена из употребе због токсичне контаминације меламином, живом и пестицидима, који су смртоносни (а пријављени су и многи случајеви смрти беба).

Такође, моје схватање је да Србија није једна од нација које су забраниле тиомерсал (етил живу) који ствара додатну забринутост. Можете се сетити да је тиомерсал забрањен у Русији, Данској, Аустрији, Великој Британији и свим скандинавским земљама.

У Сједињеним Америчким Државама, забрањен је у вакцинама које се дају у детињству. До данас је спроведено 237 студија које показују штетност тиомерсала, укључујући шест студија које је спровео Амерички центар за контролу и превенцију болести (CDC), које показују да је тиомерсал повезан са поремећајима тика.

Сазнала сам да је Лекарска комора Србије покренула процедуру одузимања лекарске дозволе др Јовани Стојковић због њене борбе за слободу избора при вакцинацији. Као особа која чврсто верује да родитељи имају право да одлучију када се ради о избору вакцинације, тражим да прекинете поступак одузимања дозволе др Јовани Стојковић. Она никога није саветовала да не прими вакцину. Она је једино говорила да родитељи треба да имају право да доносе одлуке да ли ће вакцинисати своју децу.

С поштовањем,

Проф. др Џенет Киниер Керн
Неуронаучник
Америчка истраживачка група за аутизам CONEM
„Институт за хроничне болести“
408 N Allen Drive
Allen, TX 75013
United States of America
Телефон: (214) 592-6600
E-mail: jkern@dfwair.net

Оригинал писма:

Kern Letter v3

Проф. др Џенет Керн