Саборовање на Равној гори

You are currently viewing Саборовање на Равној гори
САБОРОВАЊЕ НА РАВНОЈ ГОРИ

Покрет Живим за Србију присуствовао је данас Свесрбском народном сабору на Равној гори, у част генерала Драже Михаиловића, вође првог антифашистичког покрета у Европи. Сабор је организовала Српска православна црква и Равногорски покрет.

У 9 часова служена је Света литургија, а у 11 парастос генералу Дражи и осталим херојима који су дали животе за отаџбину. Након тога одржан је пригодан културно-уметнички програм.

Наша делегација прикупљала је потписе за петицију против НАТО пакта и излазак њихове канцеларије из нашег Министарства одбране. Са окупљенима је том приликом разговарала и председник нашег Покрета др Јована Стојковић.

Др Стојковић је, на иницијативу председника Равногорског покрета господина Момчила Живковића, добила и захвалницу за заслуге у области борбе за породичне и националне вредности, а против многоструко јачег непријатеља, мреже добро финансираних  непријатељских организација и интересних лобија.

Данас, неколико деценија након прогона, неправедног суђења и свирепог убиства генерала Драже, прогон српских родољуба није престао. Данас, уместо црвене комунистичке, сијају жуте звездице Европске уније која је, и сама окупирана, ставила неприхватљиве захтеве пред Србију. Ове захтеве, противно вољи већинског народа, спроводе деца комунизма и комуниста, маскирана у либерале.

Овај данашњи рат и окупација, много је перфиднији, скривенији, а самим тим и опаснији од оног 1941.године. Одвија се неприметно пред очима већине Срба, којима је током година комунистичке, а затим „демократске“ пропаганде замагљен духовни вид.

Нека нам Господ помогне да прогледамо и схватимо неопходност борбе за оно за шта су се борили сви наши преци и генерал Михаиловић. За оно што је једино достојно жртве Србина – за крст часни и слободу златну!

Инфо служба Покрета Живим за Србију