Молдавска Црква против обавезне вакцинације!

You are currently viewing Молдавска Црква против обавезне вакцинације!

Молдавска црква поручује државним властима: ”Вакцине морају бити необавезне”

Кишињев, 20. мај 2020.

Свети Синод молдавске православне цркве под јуриздикцијом московске патријаршије је јуче, 19. маја, на састанку у митрополитској резиденцији у Кишињеву, коју је водио Његово Преосвештенство митрополит Владимир, усвојило изјаву за државне власти у вези будуће могуће вакцине против корона вируса, извештава сајт молдавске цркве.

У апелу упућеном председнику, шефу парламента, и премијеру се истиче да, у складу са молдавским Уставом, све вакцине би требало понудити на добровољној основи, упркос ономе шта говоре политичари и бизнисмени широм света како ће учинити да вакцина против корона вируса буде обавезна.

Подсећајући на ванредно стање у Молдавији од 17. марта до 17. маја ове године, црквени јерарси су написали: “Током тог периода, сви смо имали прилику да схватимо шта значи ограничити основна права грађана.”

“Све већи број председника држава, политичара, представника власти, бизнисмена, као и медицинских стручњака отворено објављује да је у току тестирање извесног броја вакцина против CoViD-19, које би требало да буду обавезне. Такве изјаве су присутне и у политичким круговима у Републици Молдавији,” наводи се у апелу.

Међутим, Устав Молдавије не допушта присилну вакцинацију, наводе владике. Конвенција о људским правима такође предочава да “вакцинисање становништва, као и било који медицински подухват, мора бити спроведен на добровољној основи, само уз пристанак и потпуну обавештеност пацијента,”додају црквени јерарси.

“Интерес и добробит људског бића мора превагнути над интересима друштва или науке. (Из овога следи да јавно добро не може бити позвано да штети личности),” расуђује Свети Синод.

Стога, Синод позива да држава осигура сва основна права грађана који одбију обавезну вакцинацију, и да осигура права људи да им се не имплантирају никакви чипови или сличне направе, све то “узимајући у обзир податке које подносе научници о њиховој опасности, али и пророштва о Апокалипси еванђелисте Јована и светих отаца.”

Извор:

https://orthochristian.com/131227.html?fbclid=IwAR1gTXGKmOU0g8TZjm4zjOkWAakkYbOJODzF-sgsP8V33H7e-jYm8Ku0iLI