Кенеди тужио Фејсбук!

You are currently viewing Кенеди тужио Фејсбук!

 Адвокат Роберт Кенеди млађи, тужио је Фејсбук и његовог власника, као и такозване „факт-чекере“ за цензуру информација о вакцинама на фејсбуку и спречавање његове организације да на овој мрежи шире информације о својим активностима које се тичу откривања корупције и сукоба интереса између главних регулаторних тела, медија и фармацеутских компанија (https://childrenshealthdefense.org/wp-content/uploads/FACEBOOK-COMPLAINT-DKT-1-08-17-2020.pdf ). Кенеди, који је добио многе спорове на суду, борећи се да здравље сваког поједнца буде изнад профита мултинационалних компанија, наводи скорији пример цензуре, када је Јутјуб обрисао канал новинара Дел Бигтрија, након емисије са Кенедијем у којој су коментарисали ранију дебату о обавезној вакцинацији (https://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/284463 )

Овакво понашање Гуглове компаније лако је објашњиво и далеко је од измишљеног термина „теорије завере“. Наиме, две подружнице компаније Алфабет, чији је Гугл део, производе и продају вакцине : Calico и Verily. Прву води бивши директор компаније Genentech, а друга отворено сарађује са фармацеутским кућама.

2016 године, Алфабет је потписао уговор од 715 милиона долара са Глаксо Смит Клајном ( https://www.reuters.com/article/us-gsk-alphabet-idUSKCN10C1K8 ), док је председник једног Гугловог одељења, Мери Елен Ко, један од директора компаније Мерк ( https://www.merck.com/company-overview/leadership/board-of-directors/ ). Гугл је 2018. године инвестирао 27 милиона долара у развој вакцина против МЕРСа, грипа и канцера простате у фирму Vaccitech, која сад производи вакцину против короне.

Иако је противуставна цензура и вриштећи сукоб интереса по питању свега што се тиче вакцинације, у Србији људи верују у такозване «антивакцинаше» које су им сервирали медији. У томе је непревазиђен лист Блиц, чији су новинари били чланови фејсбук групе која је прогонила родитеље који су се борили за слободу избора и чак поднела кривичну пријаву против њих, а која је онда, путем истих медија била широко рекламирана на насловним странама. Своју улогу, иако не до краја, одиграло је и тужилаштво које је наложило да се родитељи «саслушају» у полицији, те су у полицији завршиле мајке деце која су умрла након вакцинације, бабе деце која су добила леукемију након вакцинације, адвокати који бране уставом загарантовано право на озбор, лекари који су износли податке из јавно доступне медицинске литературе.

Ова прљава пропаганда за још прљавији новац, ишла је дотле да је Блиц извесну особу која је била иницијатор пријаве, представљала као «београдског доктора», иако има завршену угоститељску школу. За разумевање ствари је битно рећи да су лекари који су поднели пријаву комори против мене, са захтевом да ми се одузме лиценца, били чланови поменуте групе, али и професор Зоран Радовановић, који се у својој књизи о вакцинама, управо захваљује поменутом лажном доктору-угоститељу на «сарадњи» против антивакцинаша.

На скупштинском одбору за здравље, могли су се чути гласови који су позивали на противуставну цензуру људи и то из уста професора педијатрије Недељка Радловића. Предлог о формирању групе за малтретирање и омаловажавање људи који пропитују политику обавезне вакцинације, отворено је изнео и покојни СНС посланик и лекар Бранимир Блажић.

Принцип је исти, нијансе су у питању. У Србији је од жутог до браон.

др Јована Стојковић

https://vimeo.com/124574027

https://vimeo.com/124574027?fbclid=IwAR15vSEoKTS8Up0y0WnfBZDNewVykkbNxSoAe9aVRX3H-VpYz-iBSmyUm2Y

https://vimeo.com/124574027?fbclid=IwAR15vSEoKTS8Up0y0WnfBZDNewVykkbNxSoAe9aVRX3H-VpYz-iBSmyUm2Y