Тумачење по Фајзеру

You are currently viewing Тумачење по Фајзеру

Пише: др Јована Стојковић

Свашта занимљиво се може наћи у информатору о новој вакцини. На страну што пракса информисања о вакцинацији, па још писмена, у Србији није постојала, већ се обављала методом „мазнем ти дете у сред прегледа и кажем да ће примити оно што су ти примала старија деца“, а ако се буниш, уз констатацију да „ниси из струке“, потурим ти да потпишеш да одбијаш вакцину, а после те пријавим санитарном инспектору и центру за социјални рад, радосни смо што коначно можемо да „бирамо“ и прочитамо шта ће нам се унети у тело. Нема сумње да је тај изненадни излив демократије у мозак само привремен, и резултат је сондирања јавног мњења чија је реакција спржила сонду.

Поштена фармацеутска кућа која је поштено подмазивала лекаре и у Србији https://www.kurir.rs/amp/358075/fajzer-podmicivao-i-srpske-lekare , обавестила нас је у два своја информатора, намењена вакцинисаним лицима и здравственим радницима, о свом најновијем чеду, вакцини против КовиНа 19.

Тако у Информатору за вакцинисана лица и њихове старатеље https://www.cvdvaccine.com/Informator_za_vakcinisana_lica_i_njihove_staratelje%20(1).pdf можемо прочитати да:

 1. ФДА није уздала дозволу за промет ниједне вакцине против Ковина 19.
 2. Ова вакцина је нерегистрована вакцина.
 3. Вакцина је одобрена на основу Дозволе за хитну употребу (које наравно не би ни било, да није било „хитности“ (читај панике) коју је организовала Светска здравствена организација уз помоћ својих агената из кризних штабова и медија. Шта подразумева ово „хитно одобрење“, не пише у информатору за сиротињу рају, али неки покушај објашњења ћемо видети у Информатору за здравствене раднике.
 4. Вакцину не сме да прими онај ко је развио тешку алергијску реакцију на претходну дозу вакцине, или је алергичан на било коју компоненту. У Србији „није стручно оправдано“ да се деца тестирају на компоненте вакцина које примају, иако их примају одмах по рођењу, а на свакој вакцини пише да онај ко је алергичан не сме да је прими.Не знам како су замислили да људи знају како реагују на информациону РНК, или полиетилен-гликол (ПЕГ), када они до сада нису коришћени у вакцинама и да ли се онда ова „вакцинација“ може сматрати експериментом, који је забрањен над људима и Уставом и међународним конвенцијама?
 5. У клиничким испитивањима је 20 000 учесника примило бар 1 дозу вакцине и управо на ових 20 000 људи се реферишу када говоре о „ефикасности и безбедности“. Ако знамо да у клиничким испитивањима вакцина учествују углавном здрави људи, да ли се такозвана „безбедност“ овако малог узорка може пренети на седам милијарди људи који болују од различитих болештина?
 6. Трајање заштите је непознато, али зато гледачи у куглу из разних државних органа позивају на вакцинацију као „светло на крају тунела“ за које не знамо да ли ће трајати колико и прскалица.
 7. Постоји „мала вероватноћа“ за тешку алергијску реакцију, а ово нису сва нежељена дејства, већ се могу јавити и озбиљна и неочекивана нежељена дејства, али без бриге. Ако Ви баш будете „јунак“ који је поднео жртву за „опште добро“, иако вакцина не спречава ширење вируса и може се гледати само као „лична заштита“, потписивањем сагласности, преузели сте све ризике на себе за разлику од деце која се вакцинишу „дечјим вакцинама“, а за чије последице не одговара нико, а родитељи који желе да преузму „ризик невакцинисања“, бивају кажњавани новчано и прети им се центрима за социјални рад.
 8. Информације о програму накнаде штете „нису примењиве“ на Србију. Срби по закону „не могу да одбију“ вакцинацију за своју децу и дужни су да стоички поднесу жртву, уколико се нешто деси.
 9. Ковин 19 вакцина није прошла исти тип провере као нека други производ који је добио одобрење ФДА, али све је то ништа када листачи документације из АЛИМС-а тврде да је „безбедна“.

У Информатору за здравствене раднике који спроводе вакцинацију https://domzsp.files.wordpress.com/2020/12/informator-za-zdravstvene_radnike_pfizer.pdf , познатије као „струка“, наводи се следеће:

 1. Здравствени радници укључени у државни програм вакцинације Ковин 19, морају да пријаве све медицинске грешке при примени вакцине, све озбиљне нежељене догађаје , као и случајеве мултисистемског инфламанторног синдрома. Озбиљни нежељени догађаји су смрт, догађај који угрожава живот, хоспитализација, трајна неспособност, конгениталне аномалије. Уколико је неко изненађен овим „догађајима“ и сматра да ће их заобићи избегавањем ове вакцине, треба да зна да се ово односи на све вакцине и да је наведено део обрасца за пријављивање нежељених догађаја након вакцинације http://www.eupropisi.com/dokumenti/imunizacija_88_2017.pdf , као и да наши хероји нису мотивисани да ово пријављивање врше http://www.batut.org.rs/download/izvestaji/Imunizacija%202015.pdf.
 2. Вакцина је одобрена за старије од 16 година, али то није сметало Секретаријату за социјалну заштиту да „нуди“ вакцину корисницима услуге Лични асистент, деци са посебним потребама.
 3. Тешке алергијске реакције су пријављене током масовне вакцинације, али не и у клиничким испитивањима, што би значило да су примаоци убеђивани да су „клиничка испитивања“ показала да је вакцина безбедна. Шта ће бити када вакцинација постане масовнија?
 4. Поступак вакцинације од одмрзавања вакцине, до аплицирања пацијенту, има 19 корака током којих се треба запамтити 12 бројева, јер је вакцина специфична и чува се на врло ниским температурама, што звучи врло обећавајуће и земљи где се дешавало да искључе фрижидер са вакцинама да би се упалио усисивач https://www.republika.rs/amp/vesti/drustvo/23688/skandal-iskljucili-frizider-unistili-vakcine.
 5. Дозвола о коришћењу вакцине за децу од 16. године, добила се „екстраполацијом“ података за одрасле, што би значило да су резултати за одрасле једноставно „приписани“ овој популацији.
 6. Потребно је пријављивати податке о случајевима оболевања од Ковина 19, који доводе до хоспитализације и смрти, иако је вакцина „једина заштита“ од болести.
 7. Могуће је да се код неких особа након примене вакцине не обезбеди заштита, али без обзира на то, вакцинацијом ће се вероватно стицати статус повлашћене касте која ће моћи да путује и обавља неке друге активности.

И за крај, нешто што само мозак „струке“ може да процесуира, ви остали да покријете уши (заправо очи). Иако су доступни научни подаци о вакцини ограничени, сматра се ОПРАВДАНИМ УВЕРЕЊЕ да је вакцина ефикасна у спречавању болести Ковин 19.

Амин.