Како је Вучић решио „антиваксере“?

You are currently viewing Како је Вучић решио „антиваксере“?

Сећате ли се када је носилац Велике пропаганде лажи држао вакелу о „антиваксерима“ који су порасли за 250% и како са „тим људима“ треба разговарати? Све се дешава који дан након протеста Покрета Живим за Србију испред Председништва Србије, када смо поднели захтев за измену Породичног закона да се, измећу осталог, невакцинација деце не сматра занемаривањем и симболично забили шприц са крвавим парама испред Председништва.

На страну што су се антикоронашки политички профитери и шибицари нашли п(р)озваним, упркос томе што нису прстом мрднули када је Скупштини у којој су седели, поднета петиција родитеља, а која је тражила измену члана закона који би СВАКОГ грађанина Србије заштитила обавезне вакцинације, Вучић је изгледа заиста разговарао са „антивакцинашима“ разних врста, само није са оном коју његови (и позициони и „опозициони“ медији) зову њиховим вођом.

Епидемија „антивакцинаштва“ добија застрашујуће размере. Вође, поручници потпоручници, генерали, постају сви. Исписују се са „Косово је Србија“, уписују се на вакцине. Испод камена излазе псеудопопови и наскачу право на националне фреквенце, доктори са рођеним сестрама у ДС-у и Уједињеним против ковида, аполитични тридесетогодишњи чланови радикала који би се против отрова вакцинисали руском вакцином, признавачи кривице за ширење панике утекли у највећи логор на свету, помахнитале 5 Г бабе, професионални тумачи масона, морона по јутјубовима. Народ кличе „Србија се буди“, „Само слога Србина спасава“, судићемо им, готови су… За финију публику и жене у менопаузи, ту је шармантни господин који се пушта по потреби да релаксира јавност у односу на мере које Вучић нема храбрости да донесе.

Наш народ има једну крилатицу за лудим и збуњеним, а да не бисмо били ни једни ни други, ваљало би поставити критеријуме по којима ћемо их распознати:

  1. Ко се од њих јасно и гласно залаже за слободу избора за све вакцине, нарочито оне које су деца у обавези да приме?
  2. Колико кривичних пријава имају због свог ангажмана у вези вакцинације (не рачунамо кафанска „угрожавања сигурности председника“ која су се у јавности лажно окарактерисала као прогон због вакцина)?
  3. Колико пута су на правди Бога били процесуирани на Суду части или дисциплински гоњени на радном месту, ако га имају?
  4. Ко је од њих поднео кривичну пријаву против било ког лобисте обавезне вакцинације?
  5. Коме од њих је забрањено да гостују на било којој телевизији, па све до локалних?
  6. Коме је претресан стан и одузимани телефони и компјутери „због вакцина“?
  7. Ко је од њих, именом, презименом и сликом оптуживан за „враћање болести, смрт деце“ и са кога Блиц није сјахивао годинама?

И за крај, коме највише одговара да не постоје и да се маргинализују људи који имају стручност, озбиљност, капацитет, „ратно искуство“ и организацију да политички артикулишу захтев за слободом избора? Па, оном са почетка приче.

Ми позив нисмо добили.
Оће централа да погреши једном, али не сто пута.

др Јована Стојковић
председник Покрета Живим за Србију