Кривична пријава против заменика тужиоца Владана Живковића

You are currently viewing Кривична пријава против заменика тужиоца Владана Живковића

Др Јована Стојковић поднела је путем свог адвоката, кривичну пријаву против Владана Живковића, заменика јавног тужиоца јер је противправно донео налог за вештачење целокупне приватне електронске комуникације као и вештачење и увид у сву електронску документацију, фотографије и приватне преписке како њених уређаја тако и уређаја чланова њене породице. Владан Живковић је то све чинио БЕЗ претходног одобрења судије за претходни поступак што је кривично дело злоупотребе службеног положаја, наиме по члану 152. став 3. такво вештачење може да се врши само по одлуци Судије за претходни поступак.

Владан Живковић је дана 15.04.2021. године без одобрења Судије за претходни поступак донео наредбу у предмету КТ ВТК ххх/хх да по службеној дужности (ДАКЛЕ БЕЗ ОДОБРЕЊА СУДИЈЕ ЗА ПРЕТХОДНИ ПОСТУПАК А ПО НАВОДНОЈ СЛУЖБЕНОЈ ДУЖНОСТИ) изврши информатичко вештачење опреме одузете Др Јовани Стојковић и то свих телефона и уређаја као и комуникације са свих приватних преписки и вештачење података са друштвених мрежа, ближе наведене у прилогу које смо доставили, чиме је учинио кривично дело злоупотребе службеног положаја из члана 359. KЗ, као и кривично дело КРШЕЊА ЗАКОНА ОД СТРАНЕ СУДИЈЕ ЈАВНОГ ТУЖИОЦА И ЊЕГОВОГ ЗАМЕНИКА из члана 360. КЗ.

Наиме Владан Живковић, је вршећи своју функцију, заменика јавног тужиоца, донео противправни акт, наредбу у предмету број КТ ВТК ххх/хх којом је ПО СВОМ НАХОЂЕЊУ, ПО НАВОДНОЈ СЛУЖБЕНОЈ ДУЖНОСТИ КОЈУ ЈЕ САМОМ СЕБИ ПРИПИСАО И ДОДЕЛИО, А МИМО ЧЛАНА 152. став 3 ЗКП, јер је наредио вештачење и прикупљању рачунарских података из мобилног телефона и рачунарских уређаја који припадају њој као и члановима њене породице ( њеној деци и њеном супругу) а БЕЗ ОДОБРЕЊА СУДИЈЕ ЗА ПРЕТХОДНИ ПОСТУПАК.

Поред тога, треба поменути да је исти Владан Живковић разговарао са Томиславом Стевановићем (што је Томислав отворено и јавно признао) те је тим поводом извршен противправни притисак и утицај на заменика тужиоца да мимо свих прописа кривично гони Др Јовану Стојковић. Све су ово довољни докази да се трајно Владан Живковић изузме из предмета те да се све његове противправне радње ставе ван правне снаге.

Адвокат Милина Дорић
заменик председника Покрета Живим за Србију