Исељење породице Жунић

You are currently viewing Исељење породице Жунић

Дана, 9.8.2022, судски извршитељ је покушао да исели породицу Жунић. Тим поводом, наш покрет изјављује следеће:

Нисмо  имали увид у документа о судском процесу који је овом извршењу претходио па по том питању не можемо дати коментар. Међутим, можемо цитирати особу која се детаљно упознала са овим случајем а то је судски извршитељ. Наиме, приликом разговора са господином Жунићем судски извршитељ, који је дошао да исели породицу Жунић (!?), је навео да је приликом анализе докумената установио да су “неки потези суда били исхитрени” па је зато предложио да се предузму одговарајући кораци у циљу изналажења праведног решења. Том приликом је дат рок до краја месеца да се достави доказ којим се судска одлука оспорава и само исељење обуставља. Поздрављамо овакав потез судског извршитеља и надамо се да ће породица Жунић успети да се избори за одговарајуће решење.

Појавила се информација да је Центар за социјални рад Палилула добио “дојаву” да се породица Жунић, која има двоје малолетне деце, исељава. Тим поводом је тражено да господин Жунић објасни где ће се та деца преселити. Ако се узме у обзир да је интернет “препун” случајева деце која живе у неусловним објектима без икакве подршке државе намеће се питање ко је и са којим циљем овакву “дојаву” доставио центру. Још је чудније што је центар реаговао пре него су деца остала без животног простора. Због изузетно узнемирене јавности, очекујемо да се Центар за социјални рад изјасни о овом случају у наредних недељу дана. Ако не буде званичног објашњења, покрет ће ту информацију потражити службеним путем.

Годинама указујемо на нерегуларности у раду центара за социјални рад што је и иницирало нашу петицију за промену Закона о породици у којој се тражи преиспитивање рада центара и смањење њихових овлашћења јер се сувише често прекорачују.

Инфо служба Покрета Живим за Србију

Објављено 18.8.2022.