Апел косметских Срба и позив на саборно уједињење

You are currently viewing Апел косметских Срба и позив на саборно уједињење

Вучићева деценијска издаја и најављени почетак реализације плана који предвиђа независно Косово (добијањем УН столице) довели су нас у положај где више чекања и скривалица нема. Свако од нас већ данас оставља траг пред поколењима својим, или по части и родољубљу или по срамоти директне или прећутне издаје.

Косметским Србима је дуго већ, од стране Вучића и проалбанске Српске листе, ,,омча око врата” намакнута. А сада је, последњом изјавом својом, председник Србије додатно затегао. Остало је још само да нам столицу измакне. Што је прекјуче и најавио.

Годинама Вучић и Српска листа спремају терен за егзодус Срба градећи независно Косово. Исто оно Косово које и након 23 године, како и сам државни врх тврди, још увек показује србофобију, разбојништво, где нема врсте насиља које над Србима није почињено, а за које готово нико није одговарао и које не јењава већ сваким даном бива све чешће и жешће.

Постављамо питање, ако се све то, па још некажњено, деценијама дешава у присуству целе међународне јавности, а како би тек изгледало када би Косово заиста постало држава?

Ми се не смемо више правити наивним и веровати провидним лажима председника, његове Српске листе и Северне бригаде, јер је њихова намера продаје Космета и слепцима јасна. А прекјуче и потврђена. Нико се више не може правдати неупућеношћу или наивношћу.

Стога, позивам СПЦ, Заветнике, Двери, Покрет за КиМ, НДСС, Јеремића, Мила Ломпара, Јовану Стојковић и Покрет Живим за Србију, Дејана Мировића, Александра Павића, Драгана Петровића, ,,Лекаре и родитеље за науку и етику”, Алека Рачића, Народне патроле, Младена Обрадовића, ,,Бунт”, студентске организације”, Ђиласа, Саву Манојловића, ДС, ратне ветеране, официре, представнике руске и кинеске амбасаде, јавне личности, вас браћо који сте са Космета протерани, сви којима су правда, поштовање закона, међународно право, поштовање Устава, Србија, народ њен и њен територијални интегритет, нешто што је светиња

да не оћутите на овај отворени државни удар у најави, од стране Александра Вучића. Да не допустите правило које нас деценијама сатире, а које гласи ,,свако чудо три дана”.

Не допустите да се сав отпор сведе на један протест и пар саопштења, где би након тога усахнули и чекали шта ће нам овај, слободно се може рећи србофобни режим, следеће ампутирати, шта продати, чиме истрговати.

Позивамо вас да нас подржите и у Београду сачекате делегацију нас Срба којима су такође свете све вредности претходно наведене. Нас који нисмо политичка браћа ни Тачија ни Харадинаја нити Куртија (попут Српске листе) и који се сигурно нећемо помирити са тим да ,,живи у гроб одемо”.

Мишљења смо да је 7 дана сасвим довољно да се сви ви побројани, као и многи које сам пропустио да наведем, организујете и сачекате нас можда већ следеће суботе и као браћа наша, сестре и домаћини наши, омогућите нам да се састанемо са вама и без празних прича, већ конкретним потезима уз договор заједнички, издејствујемо да Србија сачува свој Устав, територијални интегритет, народ свој на Космету и не само на Космету.

Као и да све будуће активности председника Србије вратимо у оквир његових, Уставом прописаних овлашћења.

То би био дан по прослављању нашег Светог Саве, измиритеља завађене браће, па ето нека би дао Бог да се и ми тога дана ујединимо, измиримо, организујемо и сачувавши Космет данас, сачувамо и сваког појединца и сваки кутак државе наше, колико сутра.

Сада, када је продаја Космета финализована, јавиће се и идентификовати сви Вучићеви
,,спавачи” на свим нивоима и у свим структурама и који ће причом да ето ,,запад удара на Србију и да морамо сада бити уз државно руководство, како нам не би непријатељи уместо ,,каквог – таквог” Вучића, довели неког још горег”и заправо одрадити свој главни, прљави, Јудин посао. Посао чувања леђа режиму од оправдано гневног народа.

Зато, по ко зна који пут кажем, како се свако од нас за Србију и Космет у Србији буде данас и убудуће борио, тако га похвала или клетва Лазарева стигла и тако му Бог помогао. ☦️

Небојша Јовић

Објављено 23.1.2023.