Следују ли и Србији “АстраЗенека” вакцине?

You are currently viewing Следују ли и Србији “АстраЗенека” вакцине?

Последњих дана и недеља је све очигледнија намера српских власти да на мала врата преко спина о поновној ескалацији вируса короне и тобоже све већем броју новозаражених и прикључених на респираторе прогура причу о обавезној вакцинацији.

Најава повратка рестриктивних мера због новорегистрованих случајева коронавируса шири се режимским медијима као плаћена реклама, а упрегнути представници струке – ко уцењен, ко потплаћен – сами себи ускачу у уста и дају бесмислене изјаве чији је једини циљ да помуте разум ионако већ слуђених и престрашених људи који безусловно верују свему што долази са малих екрана.

Једна од таквих је изјава директорке Батута, доц. др Верице Јовановић, која је у интервјуу за РТС средином јуна рекла да је епидемиолошка ситуација у Србији стабилна, али да подаци показују да имамо пораст броја инфицираних и да препоручене превентивне мере треба да се још интензивније примењују. Истог дана Александар Вучић изјављује да се плаши јесени и другог таласа короне у Србији, док Ана Брнабић поручује да ће, ако буде било потребно, бити озваничен други талас на предлог епидемиолога Предрага Кона који би с тим у вези прихватио препоруке Светске здравствене организације и тражио примену обавезних мера превенције без увођења ванредног стања. Недуго затим и режимски Блиц креће у офанзиву и дан за даном објављује текстове с апокалиптичним насловима о буктању нових жаришта вируса у школама, вртићима, студентским домовима, фабрикама и фирмама. У свом старом добром маниру, Предраг Кон почетком јуна изјављује да није искључен други талас и да би могао да буде веома јак. За исте потребе се активира и епидемиолог Срђа Јанковић са Универзитетске дечје клинике у Тиршовој, познатији и као водитељ емисије Соларис на Радио Београду 2, који изјављује да опасност од разбуктавања увек постоји. Ту је и незаобилазна заменица директора Института Батут, Дарија Кисић Тепавчевић, која је у интервјуу за ТВ Прва објаснила да се сваки долазак у затворени простор са више људи и контакт дужи од 15 минута на удаљености мањој од једног метра сматра ризичним, додавши да су се грађани опустили, да млађе особе доминирају међу оболелима и да могу да заразе родитеље, баке и деке.

Иако до дан-данас није у потпуности разјашњено одакле се црпе ови подаци за статистике о броју оболелих и преминулих, да ли су тестови на ковид поуздани и каквог су састава, од чега је саздан сам вирус и да ли, напослетку, уопште постоји или се сумњиви пацијенти тестирају на генетски материјал који је физиолошки присутан у сваком људском организму, сва је прилика да смо пред другим чином исте лоше изрежиране представе са истим теледиригованим статистима који послушно извршавају задатке својих налогодаваца, од Сороша преко Гејтса до Клинтоновске клике и осталих окупљених око ове моћне глобалне интересне групе. Наравно, уз свесрдну помоћ штампаних и електронских медија који својом срамном снисошодљивошћу и без трунке новинарске етике доприносе стварању свеопште панике и хистерије. Част изузецима!

Свим освешћеним особама невезано од степена образовања и националне припадности је јасно, дакле, да нити има ковида 19 нити има другог таласа, баш као што није било ни првог. Ако је за неку утеху, у овом злу нисмо сами – подсетимо се монтираних слика из мртвачница у Бергаму и монструозних снимака тенкова на италијанским улицама којима су се превозили сандуци са посмртним остацима наводно преминулих од короне. Па опет, чини се да је безумље и тиранија носиоца власти у Србији без преседана у поређењу са другим земљама у свету.

За разлику од првог таласа, овај пут је евидентно таргетирање ђака и запослених, па је врло вероватно да ће обавезном вакцинацијом бити захваћени ученици и радно способно становништво као „носиоци заразе“ која би могла да се пренесе на осетљиве категорије као што су пензионери и хронични болесници, па би се на тај начин перфидно условио њихов повратак у школске клупе односно на посао.

Ако превртимо филм и одмакнемо се пар корака уназад, јасније ћемо склопити све коцкице и шватити зашто је овакав епилог неизбежан.

Наиме, оним пажљивијима сигурно није промакло да је већ средином маја режимски РТС почео са пласирањем прича о појави кавасакијевог синдрома међу децом код које је наводно био дијагностикован корона вирус. У те потребе је мобилисан дечији кардиолог Владислав Вукомановић са Института за мајку и дете на Новом Београду који је у РТС телевизијском прилогу од 19. маја бомбастичног наслова „Дечаци оболели од кавасакијевог синдрома имали корона вирус“ говорио о томе да је код двоје дечака са симптомима кавасаки обољења утврђено да су боловали од ковид инфекције и да је могуће да је ковид окидач за појаву кавасаки обољења међу млађом популацијом. Међутим, Вукомановић већ следећег дана демантује самог себе, па тако дневни лист Данас у свом електронском издању од 20. маја, а позивајући се на РТС, преноси његову изјаву у којој тврди да је стручно неоправдано и друштвено неодговорно довести у везу корона вирус и кавасакијеву болест, те да су код болесника који имају кавасаки синдром изоловани различити вируси, између осталог и корона вирус, али да може бити да је то коинциденција.

Остаје мистерија шта се тачно десило са др Вукомановићем па да за мање од 24 сата радикално преокрене своју изјаву. Судећи по навалентном ставу РТС новинарке, Тамаре Танкосић, која је све време разговора покушавала да Вукомановића навуче на танак лед и инсинуира тврдње о несумњивој повезаности кавасаки синдрома и ковид вируса, највероватније је и сам увидео да је био мета манипулације за потребе одржавања пожељног нивоа параноје међу грађанима.

Истовремено са појавом српских кавасаки пацијената и други светски медији покрећу ову причу, па тако најтиражнији италијански дневни листови Ла Репубблица и Цорриере делла Сера објављују прилоге о тобоже наглом скоку броја дијагностикованих случајева са овим синдромом међу децом, и то пре свега у области Бергама који је био под највећим ударом првог таласа овогодишње пандемије. Исто се дешава и у Шпанији где један од главних телевизијских емитера Антена 3 пушта прилоге о наводној повезаности кавасакија и ковида, а следи их ЕуроНеwс који извештава о оболелој деци у Европи и Северној Америци позивајући се на изворе из Светске здравствене организације и Британског краљевског колеџа. Занимљиво је да магазин Тиме у свом чланку од 27. маја признаје да је кавасаки мистериозна болест и да се толико ретко дијагностикује да савремена медицина до дан-данас не може са сигурношћу да утврди шта је тачно изазива.

Нема сумње, дакле, да је реч о синхронизованим корацима, и то не само у Србији, Италији и Шпанији, већ и другде у свету. У циљу додатног ширења панике сада се посегло за магичним коктелом непостојећег вируса и мистериозне болести која се не може ухватити ни за главу ни за реп, па је као таква богомдана за манипулацију и наставак спровођења агенде поробљавања и зомбизације човечанства.

Ово евидентно таргетирање школараца као носиоца заразе може да значи само једно – да ће њихов повратак у вртиће и школске клупе од јесени бити условљен овим својеврсним жигосањем које ће бити наметнуто с врхе и у чијој реализацији ће бити употребљене вакцине у којима нико живи неће знати шта се тачно налази.

За сада нема поузданих информација о томе да ли ће се и у Србији примењивати вакцине глобалне шведско-британске биофармацеутске куће АстраЗенеца која је покренула производњу експерименталне вакцине против ковида 19 развијене на универзитету Оксфорд и за коју су већ потписани протоколи и резервисани вишемилионски контингенти у Италији, Француској, Немачкој и Холандији. Иако је према писању италијанског дневног листа Ла Репубблица реч о недовољно испитаној вакцини од чије се ефикасности ограђује и сам произвођач, први контингенти ће бити спремни већ на јесен и за европску популацију је предвиђено око 400 милиона, док је на светском нивоу планирано око 2 милијарди вакцина.

Овај фармацеутски гигант је већ дуже времена присутан и на српском тржишту, а на челу београдског представништва компаније АстраЗенеца за Србију и Црну Гору налази се Ксенија Пурковић која је средином новембра прошле године у Дому Народне скупштине Републике Србије, заједно са министром здравља Златибором Лончаром, министром без портфеља Ненадом Поповићем и Дубравком Негре из Европске инвестиционе банке за Западни Балкан, учествовала на конференцији у организацији своје матичне куће и швајцарског Новартиса на тему иновације и дигитализације у српском здравству. Коинциденција или не, тек једна државна институција, и то не било која већ Скупштина Републике Србије, (зло)употребљена је за организацију промотивног дешавања у организацији двеју страних фармацеутских кућа. Звучи невероватно да је од толико престоничких хотела и конгресних сала широм Србије некоме пало на памет да овакав догађај пуко комерцијалне природе смести ни мање ни више него у српском парламенту. С обзиром да су се скупштинске сале одавно преториле у циркус, није за искључити да ускоро неће доћи на идеју да скупштински ресторан изнајме за прославе свадбених весеља.

До тренутка закључења овог текста (понедељак, 15. јуни 2020. у 20х), није стигао одговор нити од Министарства здравља Србије нити од представништва компаније АстраЗенеца у Београду на послате мејлове с питањима о томе да ли је потписан споразум или неки други документ о набавци ових вакцина за потребе српског тржишта, о којим количинама се ради и која је уговорена цена ове купопродајне трансакције.

Извесно је једино да дијаболични перформанс светских моћника у извођењу локалних марионета неће бити једночинка – пролећни експеримент је био само показна вежба за оно што ће тек да уследи. Каква нам изненађења носе остатак лета и предстојећа јесен остаје да се види.

Волела бих да нисам у праву, али се плашим да ће реалност потврдити моје најмрачније слутње…

Јасмина Стојановић

 

Извор:

https://jasmina-stojanovic.blogspot.com/2020/06/sleduju-li-i-srbiji-astrazeneca-vakcine.html?m=1