Kоронавирус тестирање суспендовано у Бостон Лаб након много лажно позитивних резултата

You are currently viewing Kоронавирус тестирање суспендовано у Бостон Лаб након много лажно позитивних резултата

аутор Ришма Парпиа  (Rishma Parpia)

Одсек за јавно здравље Масачусестс  МДПХ ( MDPH) је суспендовао тестирање за SARS COV 2 – вирус у лабораторији која се налази у Бостону , 8. августа 2020 након што је лабораторија известила о готово 400 лажно позитивних тестова.

Orig3n   Laboratory је тренутно под државном истрагом.

Orig3n   Laboratory, компанија за генетику и биотехнологију је суспендована након што су државни здравствени званичници постали свесни о необично високом броју позитивних SARS COV -2 тестова о којима је известила лабораторија. Истрага је открила да је било барем 383 непрецизних позитивних резултата који су били ретестирани и показало се да су негативни. Orig3n Laboratory је отприлике имала  60 старачких домова за своје клијенте.

27 августа 2020 , МДПХ ( MDPH)  су рекли да су обавестили Orig3n Laboratory да су наведена три значајна недостатка у сертификацији који доводе пацијенте у непосредну опасност.  У  МДПХ ( MDPH) је откривено да директор лабораторије није успео да пружи адекватно управљање захтеваних процеса. Лабораторија није укључила контролу материјала тражених процеса. Лабораторија није укључила контролу материјала у фази екстракције тестирања и није се придржавала захтева попут документовања санитизације своје опреме.

МДПХ ( MDPH) представник за штампу је рекао: «Од Бостон Лаб  ( Boston Lab)  се захтева да одговори путем писаног плана кориговања пропуста, а уколико се не предузме акција, може бити суочена са санкцијама. «

На старачке домове  су негативно утицали лажни позитивни резултати теста. Један од старачких домова, Pines Edge Health Center на North Hill Retirement Community  у Needhamu, Маssachusets је имао негативне ефекте услед лажно позитивних тестова. Тед Оwенс  (Ted Owens) , CEO, главни извршни директор   заједница пензионера је рекао да је њихова заједница пензионера обавештена да је осамнаест запослених и један резидент  тестирани као позитивни од SARS  – CoV2.

Пошто  заједница пензионера  није била свесна да су тестови непрецизни , резидент је смештен у карантин у изолацију, а запосленима је речено да остану у кући са одобреним плаћеним боловањем. Овенс је рекао:  «Обавестили смо нашу заједницу резидената, чланове породице и запослене о ситуацији, која је, разуме се, изазвала значајну забринутост. Трошкови по наш објекат су били такоѣе значајни». Додао је  «Лажни позитивни резултати су створили огроман страх и анксиозност меѣу запосленима , резидентима и њиховим члановима породице .»

Лабораторија ставља кривицу на људски фактор због насталих непрецизности. Orig3n Laboratory  је рекла да је непрецизност у тестирању изазвана људским фактором који је резултирао у контаминирању тестова.

Према Робину Смиту (Robin Smith), главном извршном директору у лабораторији, лабораторија је обрадила ‘ десетине хиљада’ SARS COV -2 – тестова у последња три месеца’,  меѣутим , сразмера непрецизних тестова  у лабораторији је непозната, јер јавни здравствени званичници нису обавили ретестирање сваког узорка у лабораторији.

Слична ситуација се десила медју играчима у НФЛ ( NFL )  Националној Фудбалској Лиги Седамдесет седам појединаца у НФЛ ( NFL )  који су били тестирани на SARS COV -2 примили су резултате теста, који су били лажно позитивни. Као резултат, једанаест тимова је морало да усклади своје распореде на кампусу за тренинг услед страха које је изазвало непрецизно тестирање.

BioReference Laboratories, смештена у Њy Џeрзиjу (New Jersey), је лабораторија коју је НФЛ ангажовао да спроведе SARS CoV-тестове за све своје играче. Према Јон Р Kоену, МД, извршном председавајућем за BioReference Laboratories, лажни позитивни тестови су резултат контаминације.

«22 августа , BioReference Laboratories су известиле о повишеном броју позитивних SARS COV -2  ПЦР ( PCR) тест резултатима за НФЛ играче и особљу  у више клубова. НФЛ је одмах преузео неопходне мере да се осигура безбедност играча и особља. Наша истрага је указала да су ово углавном били лажни позитивни резултати, изазвани изолованом контаминацијом током припрема тестова у лабораторији. Субагенти, анализатори и особље су били искључени као могући узроци, а накнадно тестирање је указало да је проблем решен. Све особе које су погоѣене насталом ситуацијом су потврђене као негативне и о томе су обавештене.»

НФЛ има протокол при чему сви позитивни резултати теста буду пропраћени са два додатна теста у периоду од 24 часа. Уколико оба ова теста буду негативна , оригинални тест се класификује као лажни позитиван тест.

НФЛ Асоцијација играча је рекла да су иницирали истрагу о процесу тестирања у лабораторији.

NB  ( прим. прев) Превод текста је без индексације . За све референце у индексима у тексту погледати оригинални чланак и фусноте.

https://thevaccinereaction.org/2020/09/coronavirus-testing-suspended-at-boston-lab-after-many-false-positive-

превод са енглеског anglo.world.translations@gmail.com